Andrei Arădoaie părăsește Europeanul Under 22 chiar la debut, după un meci electrizant, demn de o finală europeană

Ziua a doua a Campionatelor Europene de box pentru seniori Under 22 de la Târgu Jiu a adus o înfrângere grea pentru lotul național al României. Medaliat cu aur la ediția din 2017 (dar la o categorie inferioară, 81 kg), Andrei Arădoaie (CS Dinamo) a cedat în meciul de debut la categoria grea (91 kg), în fața croatului Toni Filipi.

Arădoaie a avut neșansa de a întâlni în primul tur unul dintre cei mai tari boxeri din categorie, dacă nu cel mai puternic. La numai 22 de ani, croatul este unul dintre pugiliștii neînvinși în WSB, circuitul semiprofesionist al AIBA, acolo unde se adună cam toate valorile boxului amator mondial. Toni Filipi este neînvins în acest sezon, având și o victorie prețioasă la campionul mondial al greilor, italianul Clemente Russo. ”Era singurul boxer cu care nu am fi dorit să ne întâlnim în primul tur”, declara antrenorul Dumitru Dorobanțu imediat după tragerea la sorți.

Meciul dintre Arădoaie și Filipi a fost demn de o finală, cu box de calitate și doi boxeri cu inimă mare. Arădoaie a profitat în primele două reprize de alonja superioară și a punctat de la distanță cu serii eficiente. În repriza a treia, croatul l-a pus în dificultate pe român, cu un croșeu puternic. Dezechilibrat, Arădoaie a pivotat și a mai primit încă o lovitură, însă în ceafă. Arbitrul l-a numărat pe român și l-a avertizat pe croat, însă aflat încă sub influența loviturilor primite, Arădoaie a cedat la următoarea serie (meci oprit de arbitru).

Dintre cei trei români care au boxat în ziua a doua, unul singur a câștigat. În limitele categoriei 64 kg, Vasile Suciu s-a impus la puncte în fața monegascului Hugo Micaleff. Legitimat la SCM Bacău, Suciu a intrat destul de crispat în meci, însă a fost bine condus de la colț de Relu Auraș și până la urmă și-a găsit ritmul care să-i aducă accesul în turul următor.

La categoria 75 kg, Viorel Fâciu (75 kg) a cedat la puncte în meciul Michael Ostroumov (Israel). Legitimat la Pandurii Tg. Jiu, Fâciu a avut parte de o galerie extrem de puternică.

Articolul Andrei Arădoaie părăsește Europeanul Under 22 chiar la debut, după un meci electrizant, demn de o finală europeană apare prima dată în Sport Total FM.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*