Andrei Ene va evolua pe Cibin în sezonul viitor

Bogdan Chitic

După ploieştenii Vlad Negoiţescu (26 ani) şi Bogdan Popa (20 ani), judeţul nostru va mai avea un reprezentant în noul sezon al Ligii Naţionale masculine de baschet. Andrei Ene (22 ani), jucător originar din Vălenii de Munte, descoperit şi crescut la CSŞ Ploieşti, a făcut pasul către CSU Sibiu, după şase luni petrecute tot în Ardeal, dar în tricoul divizionarei secunde CSM VSKC Miercurea Ciuc.
Campion cu CSU Asesoft Ploieşti, între 2012-2015, şi component şi om de bază al echipei municipalităţii care reuşea promovarea în Liga Naţională, anul trecut, Andrei Ene a semnat un contract valabil pe un sezon şi va proteja „spaţiul de trei secunde” al „vulturilor”, alături de o altă cunoştinţă a publicului ploieştean, americanul Christopher Cooper.
În sezonul precedent, CSU Sibiu a ajuns până în semifinalele play-off-ului Ligii Naţionale, trupa pregătită de Dan Fleşeriu fiind eliminată, cu 3-1, la general, de Steaua CSM EximBank Bucureşti, vicecampioana României. În ediţia 2017-2018, garnitura jucătorilor români de la Sibiu îi va mai conţine, pe lângă Andrei Ene, pe internaţionalul Radu Paliciuc, întors de acţiunile primei reprezentative în cadrul Eurobasket 2017, şi pe mai tinerii Dragoş Gheorghe, Mirel Dragoste şi Wilhelm Brosser, componenţi ai echipei naţionale universitare a României.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*