Angajaţi ai Direcţiei Silvice Prahova, împreună cu poliţişti – pe urmele hoţilor de material lemnos

F.T.

Nu doar polițiștii, jandarmii sau reprezentanții Gărzii Forestiere acționează pentru prinderea și tragerea la răspundere a celor care comit delicte silvice, ci și angajații Direcției Silvice Prahova.
Astfel, ieri dimineață, la ora 6, în satul Slon (comuna Cerașu) – altfel una dintre zonele cele mai expuse furturilor de material lemnos -, patru pădurari de la Ocolul Silvic din localitate, împreună cu reprezentanți ai Poliției Orașului Văleni și ai Secției din Drajna, au derulat o acțiune pentru identificarea hoților care fură din pădurile administrate de către Direcția Silvică sau aflate în proprietate particulară.
Cu această ocazie, au fost puse în executare patru mandate de percheziții domiciliare, în urma cărora a fost găsit material lemnos ( speciile rășinoase și foioase), precum și 67.900 de bețe folosite la confecționarea de… coroane de flori.
Șapte suspecți au fost conduși la secția de poliție din Vălenii de Munte, în baza mandatelor de percheziție emise în această cauză penală.
De asemenea, întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor și lăsată în custodie la Ocolul Silvic Vălenii de Munte. Cu aceeași ocazie – se mai specifică într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Prahova – “au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe documente de proveniență a materialului lemnos, avize, facturi fiscale și două ștampile”.
Din speța instrumentată de către oamenii legii reiese că “ în seara zilei de 1.09.2017, doi bărbați din localitate (de 18 ani şi, respectiv, 63 de ani) s-ar fi deplasat în pădurea Ocolului Silvic Vălenii de Munte, situată pe raza comunei Cerașu, de unde ar fi tăiat arbori fără drept din specia rășinoase, pe care i-ar fi sustras, valorificându-i ulterior către un localnic, în vederea transformării acestuia în produs finit, respectiv <<bețișoare pentru coroane>>”. Poliţia prahoveană mai confirmă și faptul că, în continuare, se desfășoară cercetări, indivizii vizați fiind susceptibili de comiterea infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori din fondul forestier național.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*