Anghel, la al doilea eșec la rând de la revenirea pe banca Viitorului: „Greu de digerat, facem lucrurile exact invers, dar nu dezarmăm”

Viitorul a pierdut din nou în Liga 1, de această dată pe terenul din Arad, aici unde UTA a bifat doar cel de-al treilea succes stagional. Meciul a contat pentru prima rundă a play-outului, iar Cătălin Anghel este destul de îngrijorat în perspectiva luptei pentru supraviețuire.

Revenit pe banca Viitorului după despărțirea de Mircea Rednic, Anghel le reproșează jucătorilor alegerile pe care aceștia le fac pe faza ofensivă. Tehnicianul a lăsat de înțeles că era mulțumit chiar și un punct, în primul meci din play-out pentru echipa patronată de Gheorghe Hagi. „Este o înfrângere greu de digerat. Chiar dacă am pierdut etapa trecută, jocul din a doua repriză ne dădea speranță că lucrurile o să meargă mult mai bine și am avut convingerea că astăzi vom continua să jucăm mai bine, pentru că numai jocul poate să aducă și rezultate. Din păcate, nu ne-am creat situații, nu am atacat nici poarta. Atacul nostru pozițional a lăsat de dorit, dar și așa nu aveam voie să luăm gol din fază fixă. Din nou după o greșeală individuală sau colectivă și pierdem trei puncte când aveam nevoie de rezultat”, a spus tehnicianul trupei de pe Litoral la finele disputei de la Arad.

O formație eminamente ofensivă în sezoanele precedente, Viitorul are probleme să se exprime acum de la mijloc în sus. „Din păcate, asta este una din probleme, cea mai mare în opinia mea, pe fază ofensivă…Cu toate că astăzi nici construcția și nici circulația nu a fost una rapidă și cu eliberare de om ca să putem să atacăm spațiul și să facem superioritate. Într-adevăr, și în opinia mea în ultimii 30 de metri facem lucruile exact invers, mișcare și combinații foarte puține, nu atacăm poarta, sunt foarte multe lucruri pe care nu le facem și trebuie să le punem la punct în timp scurt. Din păcate, este un campionat atipic, se joacă din trei în trei zile, nu este ușor. Dar, nu dezarmăm, nu avem timp să ne plângem prea mult, mergem mai departe și trebuie să facem lucrurile să meargă, să câștigăm meciuri”, a adăugat Anghel.

Ganea, Casap, Artean, Gzatanaga, Ghiță, Castanega, Chițu sau Benzar au fost absențele celor de a Viitorul la Arad. În aceste condiții, puștiul Constantin Grameni (2002) a fost titular în linia de mijloc și a fost unul dintre jucătorii echipei oaspete cu notă de trecere în disputa cu arădenii. „Normal că orice absență a unor jucători importanți contează, dar nu avem nici o scuză. Avem jucători mai tineri sau cu experiență, nu joacă vârsta din buletin și trebuie să rezolvăm lucrurile. Singurul câștig astăzi a fost Grameni, care a jucat titular în premieră în Liga 1”, a încheiat antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

FOTO: Claudia Carp

0
0

Articolul Anghel, la al doilea eșec la rând de la revenirea pe banca Viitorului: „Greu de digerat, facem lucrurile exact invers, dar nu dezarmăm” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*