Anisia Cotrău, cea mai tânără donatoare de carte din Lugoj

Lugojenii au făcut, de-a lungul tim­pului, numeroase donați de volu­me către Biblioteca Muni­ci­pa­lă din Lugoj.
Instituția a primit zi­lele trecute o colecție de la o elevă în clasa I a Școlii Gimnaziale Nr. 3, care este considerată cea mai tânără donatoare de carte din mu­nicipiu.

Donația Anisiei constă în multe cărți ilustrate pentru copii, pe care ea le-a citit și le-a păstrat în condiții impecabile. Volumele au ajuns la secția împrumut carte pentru copii și tineret a Bibliotecii Municipale Lugoj. Este un gest foarte frumos, pentru care Anisia trebuie felicitată!

”Copiii din clasa Anisiei, îm­preu­nă cu învățătoarea Loredana Ciu­cure, vin de un an la Biblioteca Municipală. Cu învățătoarea și an­gajatele Bibliotecii, am organizat mici spectacole de teatru de păpuși pentru acești copii, le-am citit po­vești. Ei sunt obișnuiți să vină la noi o dată pe lună și timp de o oră, spa­țiul Bibliotecii este al lor. Ul­ti­ma întâlnire fost una fericită, pentru că au cunoscut-o direct pe dubla medaliată olimpică a Lu­go­ju­lui, Hertha Anițaș, care a avut aici expoziția de fotografii și me­dalii în cadrul manifestărilor Oa­menii Cetății. Copiii au fost în­cân­tați să pună mâna pe medalii o­limpice adevărate, argintul și bron­zul cucerite de campioana noas­tră la Olimpiada de la Seul, Coreea de Sud, 1988. A fost o experiență deosebită. În general, este o clasă de copii care iubesc cartea și majoritatea sunt înscriși la bibliotecă”, spune Henrieta Szabo, directoarea instituției.

La ora ac­tuală, fetița a trecut la o altă etapă, la un alt nivel de lectură și con­si­deră că aceste cărți pot bucura și alți copii de vârstă preșcolară.

Articolul Anisia Cotrău, cea mai tânără donatoare de carte din Lugoj apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*