Antal susține că toată lumea e vinovată și conștientă pentru situația în care se află UTA după cele trei înfrângeri la rând: „Important cu Astra, dar nu decisiv!”

UTA joacă mâine, de la ora 12:00, pe terenul Astrei, iar arădenii au nevoie mare de punct(e) după eșecurile suferite în ultimele trei runde, dar și după ce clasamentul s-a strâns și mai mult după succesele de Paști ale ultimelor trei clasate, Iași, Hermannstadt și Dinamo.

„Dacă vom acumul în fiecare meci punct sau puncte nu mai contează ceea ce fac restul echipelor”

Liviu Antal a ratat poate cea mai importantă ocazie a „roș-albilor” în meciul cu Chindia. Fostul campion al României a reluat cu capul peste poartă centrarea lu Rus chiar în prelungirile disputei din Sâmbăta Mare și susține că tot vestiarul e conectat la disputele pe viață și pe moarte ce urmează, începând cu deplasarea de la Giurgiu. „Suntem conștienți de situația în care ne aflăm în momentul de față, va fi un meci greu, important, atât pentru noi cât și pentru cei de la Astra, dar nu decisiv. Trebuie să gestionăm situația ca atare, trebuie să conștientizăm în ce moment suntem și să arătăm bine mâine. Va fi un meci diferit față de cel din sezonul regulat, presiunea este mult mai mare în acest moment. Putem spune că acum trei săptămâni nu exista o miză atât de mare, dar în acest moment orice punct este important, atât pentru noi, cât și pentru ei. Trebuie să rămânem focusați pe ceea ce avem noi de făcut, pentru că dacă vom ajunge să acumulăm la fiecare meci punct sau puncte nu mai contează ceea ce fac restul echipelor. Este clar că și noi ne dorim să ne clasăm pe un loc fruntaș, dar, cum am mai spus, obiectivul e să ne salvăm de la retrogradare în acest an, iar pentru la anul viitor să formăm o echipă competitivă cu pretenții mai mari. E greu de spus de câte puncte mai avem nevoie, noi nu am ajuns să ne facem calcule. Este important meciul de mâine, trebuie să mergem la Giurgiu pregătiți, motivați, cum am făcut-o de mai multe ori în acest sezon. Când joci din trei în trei zile, apare oboseală, poate și din acest motiv apar atâtea schimbări în echipă de la o etapă la alta. Nu prea poți face antrenamente specifice, iar la unele meciuri arați bine, la altele ajungi să faci unele greșeli din cauza oboselii, atât individual, cât și ca echipă”, a declarat fostul golgheter al Ligii 1.

„Presiunea e pe toată lumea și atacanților li se cere disciplină tactică”

Jucătorii cu profil ofensiv ai formației arădene au înscris doar două goluri în ultimele zece partide. Liviu Antal are două goluri înscrise pentru arădeni, ambele în deplasare și ambele în minutul 1 ale confruntărilor de la Clinceni și Mediaș. „Presiunea este pe noi, dar și pe staff, practic pe toată lumea, pentru că nu joacă doar atacanții, mijlocașii sau fundașii. Este clar că rolul nostru în echipă e să înscriem cât mai multe goluri, dar trebuie să vedem și partea cealaltă. Ni se cere să avem și o disciplină tactică, trebuie să ajutăm și fundașii. Ținând cont că suntem o echipă de mijlocul clasamentului, e clar că noi, ca și compartiment ofensiv, încercăm să ne facem treaba, să fim organizați. Dacă nu primești gol, iei măcar un punct, iar în momentul de față orice punct este extrem de important pentru noi. Plecăm de la principiul de a nu lua gol, de la principul de a fi bine organizați, și, bineînțeles, încercăm și pe faza de atac să scoatem maximum din fiecare fază. În unele meciuri ne-a ieșit, în altele mai puțin, încercăm să vedem partea bună din fiecare meci. Au fost meciuri în care am pierdut pe nedrept, în altele am jucat prost dar am luat cele trei puncte sau un punct. Acesta este fotbalul”, mai consideră Antal.

„Am mai trecut prin situații grele nu trebuie să aruncăm cu gunoi acum”

Nemulțumiți după seria de eșecuri din ultima perioadă, suporterii UTA-ei i-au luat „la rost” pe jucători atât la stadion, după jocul cu Chindia, cât și în mediul online. „Știm că suporterii sunt supărați, au mai arătat-o și în Liga a II-a din ce mi-au spus băieții. Dar, au rămas aproape de acestă echipă, noi sperăm să fie alături de noi, pentru că nici noi nu ne dorim să fim în acestă situație în care avem o presiune mult mai mare. Dacă stăm să ne gândim la cum am început acest play-out, probabil că toată lumea deja visa la alte lucruri. Dar eu am mai declarat-o, lucrurile bune necesită timp, noi suntem o echipă în formare. Cred că absolut toată lumea trebuie să înțeleagă acest aspect al echipei. E clar că atunci când rezultatele nu sunt cele așteptate, toată lumea este supărată și se caută vinovați. Până la urmă suntem toți vinovați. Am mai trecut prin astfel de situații, când am pierdut trei meciuri la rând. E adevărat că atunci am pierdut cu echipe mai bine clasate, dar asta nu înseamnă că trebuie să aruncăm cu gunoi acum. Trebuie să rămânem aceiași oameni, aceiași jucători, să rămânem uniți, pentru că doar așa putem să ne îndeplinim obiectivul”, e concluzia atacantului de 31 de ani sosit în această iarnă de la Zalgiris, campioana Lituaniei.

Antal a marcat două goluri în cele 935 de minute jucate în tricoul UTA-ei în Liga 1, pe parcursul a 17 partide.

0
0

Articolul Antal susține că toată lumea e vinovată și conștientă pentru situația în care se află UTA după cele trei înfrângeri la rând: „Important cu Astra, dar nu decisiv!” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*