Antrenorul surprizei din Serie A, la Timișoara, pentru cel mai important seminar dedicat tehnicienilor români

La Timișoara va avea loc la începutul acestei săptămâni un nou eveniment important dedicat antrenorilor din fotbalul românesc. Seminarul din capitala Banatului îl va avea drept invitat special pe Manuele Cacicia, antrenorul secund al lui Crotone, echipă care a uimit întreaga suflare fotbalistică în această primăvară, după ce a reușit o salvare miraculoasă de la retrogradarea din Serie A.

Echipa pregătită de Cacicia, având cel mai mic buget din Italia, a pierdut un singur meci în ultimele nouă etape din Italia, în fața campioanei Juventus, reușind victorii în fața lui Lazio sau Inter și părăsind terenul neînvinse în fața lui Milan și Torino.

Cacicia este însoțit la Timișoara de Massimo Lucchesi, considerat omul care a influențat cel mai pregnant metodica predării fotbalului în ansamblul lui. Lucchesi a urmărit și aprofundat antrenamentele a numeroși antrenori, printre care Ancelotti, Lippi, Guardiola, Sarri, Zeman, Luis Enrique, Spaletti, Prandelli și Koeman. A studiat metodologia de lucru a unora din cele mai importante sectoare juvenile din Europa, precum Barcelona, Benfica, Schalke sau Anderlecht și a lucrat la formarea a numeroși antrenori, lucrând fie în interiorul clubului, fie cu federații naționale.

Seminarul programat astăzi și mâine la Timișoara sub titlul „Tehnică și tactică în fotbalul modern” își propune să furnizeze participanților instrumentele necesare organizării unui parcurs didactic stimulant și eficace pe terenul de antrenament, atât în ceea ce privește dezvoltarea abilităților individuale, cât și organizarea jocului colectiv.

Aceste aspecte vor fi realizate prin intermediul sesiunilor teoretice în amfiteatru Universității de Vest, și a celor practice pe terenurile de la Baza II a Universității Politehnice Timișoara (Centrul de excelență FRF).

Programul complet al evenimentului poate fi consultat la adresa:

http://coaches-ahead.ro/programul-evenimentului-tehnica-si-tactica-fotbalul-modern-timisoara-19-20-iunie/

 

The post Antrenorul surprizei din Serie A, la Timișoara, pentru cel mai important seminar dedicat tehnicienilor români appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*