Anul rămâne pozitiv, dar ultima impresie mereu contează! „Astra și-a găsit echilibrul cu Neagoe pe bancă, dar eu aștept o tresărire de orgoliu din partea băieților mei”

În compania Astrei Giurgiu, UTA a ajuns la finalul anului istoric al revenirii pe scena primului eșalon. Ultimele rezultate negative nu pot pune umbri ceea ce au reușit „roș-albii” în condițiile speciale create de pandemia de coronavirus, însă întodeauna ultima impresie contează. Cu atât mai mult cu cât nevoia puncte e foarte mare, după ce arădenii au fost înghițiți de pluton pe locul 9. În plus, antrenorul Laszlo Balint, conducerea clubului și fanii așteaptă o tresărire de orgoliu după eșecurile usturătoare (0-3) cu FCSB și Sepsi și cel la limită, de acasă, cu CSU Craiova. Partida începe luni, la ora 17,30, pe arena „Francisc Neuman“.

Totodată, odată cu vizita giurgiuvenilor se vor scrie și primele concluzii stagionale. „Dorința mea este să facem ca după acest meci să plecăm liniștiți acasă, mulțumiți cu ceea ce-am realizat și suporterii noștri să fie împăcați cu ceea ce au văzut în acest sezon sau, mă rog, în acest an 2020, să aibă toată lumea sărbători frumoase. Nu suntem într-un moment foarte fericit cel puțin în ceea ce privește ultimele rezultate și tocmai de aceea așteptările mele de la acest ultim joc din 2020 sunt mari. Practic, suntem obligați să câștigăm acest joc dacă ne dorim să evităm emoțiile din zona fierbinte a clasamentului. Suntem obligați să câștigăm acest meci ca să rămânem cu o ultimă impresie bună, zic eu, și să rămânem în grafic în ceea ce ne-am propus pentru acest sezon. Analiza acum se conturează ușor-ușor, iar momentul în care vor fi trase concluziile se apropie și el. Această parte de final de campionat este cumva finalizarea unui întreg proces de evaluare, deși evaluarea și selecția sunt două procese care nu se opresc niciodată la fotbalul profesionist”, a afirmat Laszlo Balint.

Astra, campioana României din 2016 a început foarte slab sezonul, dar este în evidentă revenire de formă. Înainte de jocul de la Arad, trupa lui Eugen Neagoe nu i-a dat nicio șansă Mediașului, care nu mai departe de acum o lună de zile se impunea pe terenul UTA-ei, cu 3-1. „Astra a avut un început de campionat mai greoi, dar e explicabil pentru că au avut problemele lor. Au avut acea perioadă în care stabilitatea la nivelul băncii tehnice a fost destul de șubredă, dar în momentul în care au reușit să se stabilizeze la acest capitol au început să apară și rezultatele. Ce este evident este că Astra are în componență jucători foarte buni pentru nivelul ligii întâi, în toate compartimentele, au început să arate din ce în ce mai mult ca o echipă adevărată. Sunt într-o formă sportivă bună, vin după niște rezultate bune, care – cumva – i-au săltat din subsolul clasamentului și tocmai de aceea trebuie să fim puși în gardă de acest parcurs al adversarului nostru. Dar rămân la convingerea că totul stă în noi, la ce vom face ca și atitudine, ca și determinare și dorință de a câștiga cele trei puncte. Dacă vom fi la un nivel foarte bun la aceste capitole, sunt convins că o să câștigăm. Aștept și eu să iasă la iveală un pic orgoliul jucătorilor, pentru că dezamăgirea mea mare de la ultima partidă nu este neapărat raportată la rezultat, ci mai mult imaginea pe care am lăsat o în urma acelei înfrângeri”, a adăugat tehnicianul „roș-albilor”.

Utiștii au insistat foarte mult în vară să prelungească împrumutul lui Romario Moise de Astra, dar mijlocașul central a rămas la Giurgiu, cu toate că rar a prins un tricou de titular. „Sunt convins că e deranjant pentru Romario că a rămas la Astra și joacă destul de puțin, dar am destule lucruri la care să mă gândesc acum. E important să rezolvăm problemele noastre și să încercăm să fim eficienți. Adversarii au destulă calitate, principalul pericol rămâne Budescu, un fotbalist cu calitate tehnică incontestabilă, care poate să decidă oricând un joc. Dar eu mă raportez strict la jucătorii mei, la echipa mea, la atitudinea pe care trebuie să o avem. Vreau să văd acei jucători care au demonstrat că pot avea disciplină, spirit de sacrificiu, dorință și determinare. În momentul în care o să reușim să bifăm toate aceste aspecte sunt convins că vom câștiga cele trei puncte”, mai consideră Balint.

Astra vine pentru al doilea meci oficial la Arad, cu UTA. Pe precedentul, în 2002, l-a pierdut cu 2-1, pentru ca în retur arădenii să fixeze tabela la 1-1. Pericolul pentru „Bătrâna Doamnă” există, atâta timp cât giurgiuvenii nu au pierdut cu Eugen Neagoe pe bancă. Și vorbim despre trei remize și două victorii în campionat și calificarea în optimile Cupei României. „UTA – Astra e un meci foarte, dar foarte important pentru ambele echipe. Cred că dorința de victorie e mare în ambele tabere. Noi suntem pe un drum bun, de când lucrez cu băieții nu am pierdut niciun meci și cu siguranță vrem să plecăm cu puncte și de la Arad. Nu va fi deloc ușor, pentru că dăm peste o formație cu un spirit foarte bun, o echipă agresivă în sensul bun al cuvântului, creația antrenorului Laszlo Balint. Față Liga 2-a, UTA are mai multă experiență, sunt unii jucători cu sute de meciuri în Liga 1, dar – bineînțeles – și valoare. Dar, eu aș vrea să merg pe jucătorii mei mâine, chiar dacă rămâne de vzăut cât va influența starea terenului meciul de la Arad. Am văzut și la TV, dar mi-au spus și prietenii mei de la Craiova, că terenul nu pare rău când calci pe el, dar se rupe sub tine”, ne-a declarat Eugen Neagoe.

Dacă la UTA e suspendat Benga, în tabăra giurgiuvenilor va lipsi Canafija din aceeași cauză. În schimb, „alb-negrii” au venit la Arad cu Stahl și Moise, fotbaliști care au îmbrăcat tricoul UTA-ei în eșalonul secund. „Știu că au jucat la Arad și au făcut-o bine, mă bucur că acum sunt fotbaliștii noștri. Rămâne de văzut dacă îi voi folosi sau mâine”, a adăugat „principalul” Astrei.

Formații probabile:

UTA: Fl. Iacob – Bustea, Erico, Melinte, Roumpoulakou – Buhăcianu, Albu, Isac, D. Rusu – Hora, C. Rus.

Astra: Lazar – David Bruno, H. Sousa, Dima, Radunovic – Crepulja – Merloi, Moise, Budescu, V. Gheorghe – Montini.

Arbitri: Andrei Antonie (București) – Mihai Marica (Bistrița), Ionel Dumitru (Gheghița – Prahova). Rezervă: Rareș Vidican (Stau Mare).

Observator FRF: Ioan Onicaș (Zalău).

0
0

Articolul Anul rămâne pozitiv, dar ultima impresie mereu contează! „Astra și-a găsit echilibrul cu Neagoe pe bancă, dar eu aștept o tresărire de orgoliu din partea băieților mei” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*