Apa de la fântânile publice, preferabilă celei de la robinet! Pentru a convinge lugojenii, dacă e necesar, program de vizitare a uzinelor de apă

În cadrul unei conferință de presă, primarul municipiului Lugoj a readus în discuție calitatea apei din rețeaua publică.  El spune că apa de la fântânile publice, în condițiile actuale, este preferabilă, ca și calitate, celei de la robinet.Claudiu Buciu a afirmat tranșant: ”Recomand lugojenilor să nu consume apa de la robinet! Foarte sincer, le recomand să nu o consume. Dacă e necesar, o să fac un program de vizitare a uzinelor de apă și îi invit pe cei interesați să vadă cu ochii lor ce avem acolo și să decidă singuri”.

În schimb, la fântânile arteziene, situația este mult mai bună. Analizele se fac cu regularitate, există și o firmă care face operații de denisipare, reparații și înlocuiri de robinete și membrane, dar și de pompe, care se pot arde.

”Există o societate care are contract de mentenanță cu primăria. Este o societate care se ocupă foarte serios de acest contract, n-am nicio obiecțiune, e un contract care decurge bine, oamenii își fac treaba, fac toate intervențiile și tehnice, periodice, dar și de avarii. Firma este din Caransebeș am înțeles că are ca acționariat german, un mare fond de investiții specializat în asemenea activități în toată Europa. Ei se ocupă de repararea echipamentelor hidraulice și mecanice. Ar fi foarte grav dacă nu am avea nici acele fântâni”, a declarat Primarul Claudiu Buciu.

El admite că unele dintre fântâni au nevoie de tencuire sau montare din nou a gresiei, dar problema fundamentală este funcționarea completă a noii ”magistrale” de apă.

Până atunci, cele 38 de fântâni arteziene rămân o alternativă la cumpărarea apei potabile la bidon, din magazinele orașului.

Articolul Apa de la fântânile publice, preferabilă celei de la robinet! Pentru a convinge lugojenii, dacă e necesar, program de vizitare a uzinelor de apă apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*