Apa Nova Ploieşti: recomandări împotriva îngheţului instalaţiilor

Iarna e la doi pași distanţă. Suntem deja în sezonul temperaturilor scăzute, iar Apa Nova Ploiești vine cu sfaturi utile despre protejarea de îngheţ a ţevilor, a contorului sau a altor componente ale instalaţiei interioare de alimentare cu apă. Pentru buna funcţionare a instalaţiei, este vital ca ea sa fie protejată de îngheţ. Îngheţarea componentelor instalaţiei poate conduce la întreruperea alimentării cu apă, dar și la întreruperea furnizării căldurii.
Dacă aveți căminul de branșament în proprietate, este responsabilitatea dumneavoastră să asigurați protecția și integritatea lui, dar și a contorului de apă și a vanelor.
Protecția față de îngheț a contorului de branșament se poate realiza utilizând plăci de poliuretan sau polistiren extrudat.

robinet Nu sunt recomandate materiale care absorb umiditatea, precum celebra vată de sticlă, paie, hârtie sau textile.
Nu închideți complet căldura atunci când temperaturile sunt scăzute!
Protejați atât contorul, cât și conductele de expunerea la curenții de aer reci!
Dezghețarea contorului, în cazul nefericit în care a înghețat, se face prin încălzirea spațiului în care acesta este montat.
Nu forțați dezghețarea cu flacară sau foc direct, nu turnați nici apă fierbinte peste contor!
Dacă lipsiți de acasă mai mult timp și temperaturile sunt în jurul valorii de îngheț, goliți conductele interioare de apă!
contorCum se evacuează corect apa din instalaţie:
închideţi robinetul de linie aflat după contorul de branşament (este vorba despre robinetul
situat între contor şi conducta din interiorul imobilului);
deschideţi în acelaşi timp consumatorii de apă (robinetele) de pe instalaţia interioară pentru ca apa aflată pe conducte să se scurgă;
deschideţi robinetul de golire aflat după robinetul de linie (adică între robinetul de linie şi instalaţia interioară de apă) până când nu mai curge apă, apoi închideţi-l la loc;
odată terminată golirea apei de pe conductele interioare, închideţi toate robinetele instalaţiei interioare, pentru a evita o inundare accidentală atunci când veţi reveni acasă şi veţi deschide robinetul de linie.
Toate aceste informații vă vor ajuta să traversați sezonul rece fără probleme legate de instalația dumneavoastră de apă.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*