Aparat nou RT PCR! Spitalul Municipal din Lugoj și-a dublat capacitatea de testare

La Spitalul Municipal din Lugoj a fost adus al doilea aparat de testare RT PCR.
Astfel, capacitatea de testare a noilor infecții cu corona­virus se dublează, ajun­gând la 100 de teste pe zi.

”Aparatul pe care l-am adus la spital este unul de ultimă generație. Achiziția am făcut-o cu bani de la bugetul local, rămași de la alte achiziții. Celălalt aparat, luat în comodat de la Universitatea de Științe Agricole USAB Timișoara, este mai vechi, dar funcționează foarte bine. În acest moment, dispunem de două aparate de testare RT PCR, la care se adaugă un extractor automat, care este foarte util”, precizează dr. Erwin Floroni, directorul Spitalului Municipal din Lugoj. La ora actuală, la Spitalul Municipal din Lugoj sunt internați 30 de pacienți cu Covid. În ultima săptămână, s-au înregistrat opt cazuri noi provenind din Lugoj. ”În ultima săptă­mână, luni am avut patru cazuri noi de pacienți cu Covid, miercuri alți doi și vineri încă doi. Deci, opt cazuri noi de pacienți din Lugoj infectați cu Covid. Acestea sunt cazurile depistate în cadrul laboratorului de la spital, eu mă refer strict la ele, alte statistici nu am. La ora actuală (n.r. – luni, 24 august), la Spitalul Municipal din Lugoj sunt internați 30 de pacienți cu Covid. Dintre aceștia, patru se află la secția ATI”, ne-a mai declarat dr. Floroni.

Dublarea capaci­tății de testare Real Time PCR va face ca identificarea noilor cazuri de infectare cu noul coronavirus să fie mai eficientă la Lugoj, oraș care este încă în faza infecției comunitare.

Articolul Aparat nou RT PCR! Spitalul Municipal din Lugoj și-a dublat capacitatea de testare apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*