Apare un nou stat, în Oceanul Pacific, doar din DEȘEURI

Idee trăznită a unui cunoscut politician la nivel mondial. Acesta vrea să inventeze o nouă ţară. Nu e nicio glumă. O zonă cu deşeuri din Oceanul Pacific a fost înscrisă la Organizaţia Naţiunilor Unite pentru a fi recunoscută oficial ca ţară, potrivit travelandleisure.com.

Activiştii de mediu încearcă să aducă în atenţia autorităţilor problema deşeurilor care plutesc în nordul Oceanului Pacific. Noul stat al gunoaielor s-ar numi „Trash Isles” sau Arhipelagul Gunoaielor. Un milion de păsări sunt ucise din cauza a celor 8 milioane de deşeuri care ajung anual în oceane. Iniţiativa a atras suportul mai multor politicieni, printre care şi fostul vicepreşedinte Al Gore, care a depus deja dosarul să devină primul cetăţean al acestei noi ţări a gunoaielor, conform libertatea.ro.

Pentru ca zona să fie recunoscută oficial ca ţară, a fost creată şi o petiţie. O agenţie de publicitate a realizat un steag al „ţării”: o sticlă de plastic ce pluteşte pe un fundal alb şi albastru. Există chiar şi un model de paşaport pentru “Trash Isles”. Oamenii de știință sunt de părere că bucățile din ocean vor fi mai multe decât peștii în anul 2050, mai spune sursa citată.

Sursa: stiripesurse.ro

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*