Apartenența Parcului Memorial „Constantin Stere”, de la Bucov, disputată încă în instanțele de judecată!

V. Stoica

Disputa dintre unitățile administrativ-teritoriale din Ploiești și comuna Bucov privind apartenența Parcului Memorial “Constantin Stere” de la Bucov, începută în instanțe în anul 2008 și continuată, aproape anual, cu nenumărate termene de judecată, este departe de a se fi sfârșit.
Cu toate acestea, în cadrul procesului derulat la Tribunalul Prahova în dosarul 357/105/2018, în care reclamanți sunt Primăria și Consiliul Local Bucov, iar pârâți – Primăria Ploiești și Consiliul Local al municipiului Ploiești, magistrații au pronunțat o hotărâre pe fondul cauzei marți, 5 ianuarie.
“Respinge excepția lipsei calității procesuale active ca neîntemeiată. Respinge excepția lipsei calității procesuale pasive ca neîntemeiată. Respinge cererea de chemare în judecată, astfel cum a fost modificată și precizată, ca neîntemeiată. Cu apel, ce se va depune la Tribunalul Prahova, în termen de 30 de zile de la comunicare”, se arată în Hotarârea nr. 1/2021 a judecătorilor de la Secția I Civilă a Tribunalului Prahova.
Practic, după aproape doi ani de la începutul procesului prin care Primăria Bucov a revendicat terenul de circa 101 hectare al Parcului “Constantin Stere”, magistrații au dat câștig de cauză municipalității ploieștene.
Acesta nu pare a fi finalul disputei, pentru că autoritatea locală din comuna Bucov a avut mai multe încercări, de-a lungul timpului, de a prelua în domeniul public al localității terenul Parcului Bucov. Nu mai puțin de cinci dosare au fost înregistrate la mai multe instanțe din anul 2008 și până în prezent, având ca obiect – în diferite forme – solicitarea autorităților din comuna Bucov de recunoaștere a dreptului de proprietate asupra terenului parcului.
Primăria Ploiești a administrat chiar și înainte de anul 1989 Parcul Memorial Constantin Stere de la Bucov, locație care a fost înființată prin contribuția cetățenilor municipiului Ploiești și a agenților economici din municipiul reședință de județ, iar prin HCL 57/ 1996 și HCL 225/1999, aprobate de Consiliul Local al municipiului Ploiești și în baza unei hotărâri de guvern – HG 1359/2001 – Parcul Memorial Constantin Stere a fost inclus în domeniul public al municipiului Ploiești.
Primăria și Consiliul Local Bucov au drept de apel împotriva deciziei de marți, 5 ianuarie, pronunțată de Tribunalul Prahova.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*