Apel la responsabilitate! Campanie gratuită de sterilizare a câinilor și pisicilor cu și fără stăpân

Luna martie aduce o nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor cu și fără stăpân, după ce primele două desfășurate anul acesta s-au dovedit a fi un succes.
Campania este programată pentru ziua de vineri, 12 martie, între orele 9.30 – 18.30, la Adăpostul de câini al Asociației Free Amely 2007, situat între satele Tapia și Măguri. Echipa medicală va fi condusă de Dr. Darius Terheș, iar sponsor al acțiunii este Asociația EDUXANIMA, în parteneriat cu PETA, una din cele mai mari organizații de protecția animalelor din lume. Programările se pot face la numerele de telefon 0731/973866 sau 0726/692964.

În cadrul acțiunii de care a avut loc în zilele de 25-26 februarie au fost castrate/sterilizate 71 de animale, din care 22 câini (11 femele și 11 masculi) și 49 pisici (40 femele și 9 masculi).

”Ne bucură faptul că cetățenii au înțeles că și pisicile vor deveni în scurt timp o problemă, dacă sunt lăsate să se înmulțească non-stop. Castrarea este benefică și pentru sănătatea câinilor și pisicilor. Alături de echipa condusă de Dr. Darius Terheș, a venit să ne ajute, voluntar, și prietena Asociației Free Amely 2007, Antonella Fantinato, studentă la Facultatea de Medicină Veterinară din Timișoara, anul V.  Câinii și pisicile din Adăpostul Free Amely 2007 au primit ca donații, în această campanie, 385 RON și 5 saci de boabe”, precizează Elena Balaj, administrator Asociației Free Amely 2007.

În ziua cu programarea pentru sterilizare/castrare nu trebuie să li se dea mâncare câinilor și pisicilor care vor fi aduse la operat. Câinii și pisicile care se pot castra, femele și masculi, trebuie să aibă vârsta de cel puțin 6 luni.

Femelele care au fătat deja, trebuie să aibă cel puțin 8 săptămâni de la fătare.

Femelele împerecheate deja se pot steriliza. Conform legii, în România este obligatorie castrarea câinilor, excepție făcând doar câinii cu valoare chinologică.

Articolul Apel la responsabilitate! Campanie gratuită de sterilizare a câinilor și pisicilor cu și fără stăpân apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*