Apostu susține că UTA nu are Licență UEFA „dintr-o greșeală impardonabilă”! Care e condiția pentru ca Balint să continue pe banca echipei arădene?

„Bătrâna Doamnă” e din nou prima în play-outul Ligii I după succesul din această seară contra celor de la Dinamo, însă dacă va rămâne acolo, sau va mai coborî un loc, nu va avea dreptul să dispute barajul pentru Conference League. Conducerea clubului nu a depus dosarul de licențiere UEFA, Alexandru Meszar susținând în urmă cu câteva zile că este o decizie stratetgică, legată în principiu de politica pașilor mărunți și siguri, dar și de faptul că UTA ar pierde finanțarea din partea Primăriei dacă ar concura în Europa.

Prezent la meciul cu Dinamo, Bogdan Apostu, impresarul antrenorului Laszlo Balint și al mai multor jucători de la UTA a oferit o altă variantă pentru posibila pierdere a trenului pentru cupele europene. „E o discuție sensibilă. Din punctul meu de vedere, e greu de digerat o astfel de decizie, ca să nu spun inadmisibil la un club de talia UTA-ei. Dar, sunt problemele administrative ale dânșilor. Dar, repet, UTA nu avea voie să nu depună licența pentru Europa. Asta e mai frustrant, că nu există probleme financiare. Dacă ar fi fost motive obiective pentru care nu s-ar fi obținut licența, înțelegeam. Dar atâta timp cât Dinamo obține licența și UTA nu…Păi, îți spun eu ce s-a întâmplat. S-a externalizat acest serviciu către o firmă din București, care nu are nicio legătură cu fotbalul și care atunci când s-a anunțat prelungirea termenului de licențiere pentru campionatul intern, dânșii au crezut că s-a prelungit și pentru Europa. E o greșeală impardonabilă, din punctul meu de vedere”, a explicat Bogdan Apostu, citat de prosport.ro.

Apostu a vorbit și despre meciul din această seară. „Am un deja-vu. Și ultima dată când am plecat de aici a fost același scor. Eu cred că e o victorie meritată raportat la numărul de ocazii, chiar dacă, să fim sinceri, Dinamo are o echipă, din punctul meu de vedere, mult mai bună decât locul pe care îl ocupă în clasament. Îmi pare rău pentru că, din punctul meu de vedere, Dinamo e mai aproape de retrogradare decât de salvare și evident că mi-ar părea rău ca Liga 1 să se desfășoare fără o echipă precum Dinamo, pentru că e un nume important al fotbalului românesc”, a mai punctat fostul atacant pentru aceeași sursă.

Bogdan Apostu a anunțat că Laszlo Balint poate continua la Arad, însă cu condiția ca UTA să aibă aspirații ceva mai mari din sezonul următor. „Pot să anunț că suntem în negocieri avansate pentru a prelungi înțelegerea cu UTA. În eventualitatea în care cei de la Arad își doresc mai mult pentru sezonul viitor, Balint va rămâne acolo”, mai Bogdan Apostu, după victoria din „Ștefan cel Mare”.

0
0

Articolul Apostu susține că UTA nu are Licență UEFA „dintr-o greșeală impardonabilă”! Care e condiția pentru ca Balint să continue pe banca echipei arădene? apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*