Aproape 3.700 de controale, pe linia circulaţiei materialului lemnos, efectuate de către personalul Direcţiei Silvice Prahova

Au fost întocmite 62 de dosare penale

Personalul din cadrul Direcţiei Silvice Prahova a efectuat, de la începutul anului şi până în prezent, 3.685 de controale pe linia circulaţiei materialului lemnos, unele dintre acestea (675) fiind efectuate împreună cu angajaţi ai poliţiei prahovene.
Potrivit datelor primite de la inginerul Ovidiu Ştefănescu, coordonator al Compartimentului „Pază” din cadrul Direcţiei Silvice Prahova, au fost constatate 62 de infracţiuni şi, implicit, întocmite tot atâtea dosare penale, precum şi 25 de contravenţii, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 54.000 de lei.
Tot în marja celor aproape 3.700 de controale derulate, au fost confiscaţi 245 de metri cubi de material lemnos.
Activitatea compartimentului „Pază” nu s-a rezumat, însă, doar la acţiunile amintite, ci şi la controalele efectuate pe raza Ocoalelor Silvice din judeţ.
În acest context, este de remarcat faptul că au scăzut semnificativ – comparativ cu aceeaşi perioadă a anilor precedenţi – furturile din pădurile administrate de către Direcţia Silvică Prahova.
Nu în ultimul rând, este de evidenţiat că şi valoarea sumelor imputate personalului silvic – pentru materialul lemnos furat, dar nejustificat, atât timp cât hoţii nu au fost prinşi – a cunoscut un semnificativ trend descendent.
Cu referire la aceste două ultime aspecte, vom reveni într-unul dintre numerele viitoare ale ziarului.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*