Aproape zece mii de controale efectuate de personalul silvic prahovean pentru combaterea furturilor de material lemnos

F. T.

Conform ultimelor date prezentate de către Poliţia Română, în perioada 6 – 12 noiembrie 2020, oamenii legii au desfășurat peste şapte sute de controale pentru verificarea provenienței, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum și pentru verificarea legalității transportului materialului lemnos.
Pentru neregulile constatate în domeniul silvic, au fost înregistrate dosare penale în care sunt cercetate 69 de persoane, fiind de asemenea aplicate 176 de sancțiuni contravenționale la Legea 171/2010 – Legea contravențiilor silvice.
Şi în Prahova s-au desfăşurat astfel de acţiuni. Doar că statisticile reprezentanţilor Direcţiei Silvice Prahova includ acţiunile care au avut loc în primele nouă luni ale anului curent.
După cum ne-a precizat Ovidiu Ştefănescu, inginer în cadrul instituţiei care administrează fondul forestier prahovean, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie a.c, personalul silvic a efectuat peste 9.600 de controale – dintre acestea, 1.500 cu poliţia – în urma cărora au fost întocmite zeci de dosare penale. Totodată, au fost constatate peste 200 de contravenţii la regimul silvic (dintre care 86 cu reprezentanţi ai IPJ Prahova), fiind aplicate amenzi însumând 204 mii de lei.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*