Arădeanul Man e fotbalistul român al anului 2020 conform Gazetei Sporturilor! „Acest premiu vine cu obligații”

Fotbalistul anului 2020 este arădean, conform cititorilor și redactorilor Gazetei Sporturilor, dar a căpitanilor, antrenorilor și președinților formațiilor de club din Liga 1. Dennis Man (22 de ani), transferat de UTA la FCSB în urmă cu patru sezoane, a câștigat Superlativele anului ce stă să se încheie, alăturându-se unor nume grele ale fotbalului românesc, precum Gică Hagi, Gică Popescu, Adrian Mutu, Nicolae Dobrin, Cornel Dinu sau Cristi Chivu.

Dennis Man este golgheterul la zi în Liga 1, cu 12 reușite, conducând-o – practic – pe trupa lui Toni Petrea spre poziția de lider. Totodată, fotbalistul crescut de Cristi Păcurar și Francisc Tisza și titularizat de Roland Nagy la UTA la doar 17 ani, a înscris singurul gol al finalei Cupei României dintre FCSB și Sepsi Sfântu Gheorghe.  Pentru asta a și fost recompensat de Mirel Rădoi cu selecții la prima reprezentativă.

În ancheta Gazetei Sporturilor din acest an, Dennis Man a fost urmat îndeaproape de Ciprian Deac și Nicolae Stanciu. „Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au considerat că merit să primesc acest premiu. E foarte important pentru mine. Îmi doream de mult să îl obțin. Vreau să le mulțumesc colegilor și staff-ului. Fără ei nu era nimic posibil. Știu că acest premiu obligă, sunt conștient. Îmi doresc ca evoluțiile mele să fie la fel de bune. În 2021 vreau să câștig campionatul cu echipa de club, iar cu echipele naționale să facem o figură frumoasă. Vreau să ne calificăm și vom da totul pentru asta!”, a declarat tânărul atacant de 22 de ani pentru gsp.ro.

Mai jos aveți toate premiile acordate în Gala GSP 2020:

 • Cel mai bun fotbalist român
  1. Dennis Man
  2. Ciprian Deac
  3. Nicolae Stanciu
 • Cel mai bun antrenor
  1. Cosmin Olăroiu
  1. Răzvan Lucescu
  3. Dan Petrescu:
 • Cel mai bun fotbalist străin din Liga 1
  1. Paulo Vinicius
  2. Mario Camora
  3. Elvir Koljic
 • Cel mai bun sportiv
  1. Simona Halep
  2. Ana Maria Popescu
  3. Laura Coman

Gazeta a continuat și demersul inaugurat la Gala GSP 2019, acela de a oferi premii de legendă sportivilor emblematici ai României. Ediția trecută au fost laureați Emerich Ienei, Mircea Lucescu, Ilie Năstase, Nadia Comănci, Elisabeta Lipă, Gică Hagi și Ivan Patzaichin. În 2020, galeria legendelor GSP e completată cu Doina Melinte, Simona Amânar, Anghel Iordănescu, Ladislau Boloni și Cristian Gațu. 

0
0

Articolul Arădeanul Man e fotbalistul român al anului 2020 conform Gazetei Sporturilor! „Acest premiu vine cu obligații” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*