Arădenii au avut o sarcină grea: UTA, 2-0 (1-0) prin ”dubla” lui Moise

UTA a îngroșat astăzi numărul formațiilor gazdă care au învins la zero în etapa a XV-a din Liga 2, de fapt majoritare în această rundă dominată copios de amfitrioni, cu 8 triumfuri și o remiză, fără eșecuri, respectiv 17-4 la goluri marcate. Dar echipa care nu are o identitate precisă, sponsorizată de Sarcină, a fost o nucă greu de spart de arădeni, în cele din urmă totuși câștigători, plasându-se astfel într-o excelentă poziție de atac spre fotoliul de lider: 2-0 (1-0).

Începutul partidei a fost controlat clar de oaspeți, gazdele rezumându-se la un joc defensiv și cu ieșiri pe contraatac, dar fără prea multe realizări. A fost suficient un moment de sclipire al lui Romario Moise, care a reușit un gol izbăvitor: 1-0.

Iar din acea clipă datele problemei s-au schimbat și UTA a ieșit cu mai mult curaj la atac. Oaspeții au avut meritul că nu au renunțat la un joc ofensiv, creând panică în defensiva gazdelor. Tot la scorul de 1-0, Melinte l-a faultat în poziție de ultim apărător pe Buia, pentru care merita cartonaș roșu. Arbitrul Florin Mazilu a trecut cu vederea această infracțiune, în colaborare cu arbitrul asistent Călin Cimponeriu.

Același Romario Moise a mai reușit un gol din lovitură liberă, în ultimul sfert de oră, și zarurile au fost aruncate… 2-0. 

Oricum, victoria arădenilor a fost una meritată, pentru că și-au dorit mai mult acest lucru. Altfel, Denis Hrezdac a împlinit vârsta de 18 ani și poate merita câteva minute la acest moment aniversar. Nu este suficient să fii un bun antrenor, trebuie să fii și un bun pedagog.

Urmează pentru secund clasați partida restantă la ”U” Cluj, programată miercuri de la ora 17:45, care poate să aducă unele certitudini. Ulterior, deplasarea din etapa a XVI-a la Pitești, sâmbătă de la ora 15, cu mențiunea că și Campionii FC Argeș va bifa miercuri o restanță, acasă de la ora 14, cu CSM Reșița. Desigur, arădenii mai au o ieșire și la Rapid, reprogramată din etapa a X-a pentru 20 noiembrie.

*

Balint Laszlo: ˮA fost tensiune mare înaintea partidei, dar am învins la sfârșitul unei săptămâni când marile echipe ale Europei au fost învinse” (sîc). 

Cristian Lupuț: ”Am făcut un joc bun, mai ales în prima repriză.”

*

A marcat: 1-0 R. Moise (min. 37) cu un șut violent de la marginea careului mare; R. Moise (min. 78) din lovitură liberă de la 18 m.  

Arad, 3 noiembrie 2019; stadion: Motorul; teren sintetic, spectatori: 2.000.

UTA: Iacob – A. Rus, Ilie, Melinte, Tomozei – Moise, Lorenzo – Oroian (min. 78, Miculescu), C. Rus – cpt. (min. 69, Ioniță), Ursu (min. 89, Bustea) – Buhăcianu.

Antrenor: Balint Laszlo.

Pe bancă: Bolboașă, Șeroni, Deta, Hrezdac.

Oaspeții care își dispută meciurile acasă la Drobeta Turnu Severin au jucat la Arad în componența Moga – Chelaru (min. 62, Negrean), Yabre, Oros (cpt.) – Dragu – Buia (min. 69, Cioiu), Chiorean, Prejmerean, Gîrbiță – V. Pop (min. 57, Bădăuță), Astafei.

Antrenor: Cristian Lupuț.

Pe bancă: Anca-Trip, Hăjmășan, Baicău, Zaborovski.

Cartonașe galbene: Melinte – Gîrbiță, Prejmerean.

Arbitri: Florin Mazilu (Satu Mare) – Radu Despa (Baia Mare), Călin Cimponeriu (Lugoj). Rezervă: Marius Omuț (Satu Mare). Observatori: Romeo Malac și Iulian Spătaru (Timișoara).

Rezultatele etapei a XV-a în Liga 2, programul rundei viitoare și clasamentul, pe coloana dreaptă.

 

The post Arădenii au avut o sarcină grea: UTA, 2-0 (1-0) prin ”dubla” lui Moise appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*