Arădenii din naţionala de polo au ratat calificarea la Tokyo! Vancsik, marcator cu Franţa

Naţionala masculină de polo pe apă a României a ratat calificarea în sferturile de finală ale turneului preolimpic de la Rotterdam, după ce a fost surclasată de echipa Franţei cu scorul de 16-7 (5-2, 3-1, 5-1, 3-3), în ultimul meci din Grupa B, unul decisiv.

„Tricolorii”, care erau obligaţi să câştige pentru a merge mai departe şi a mai spera la calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, au început bine şi au condus cu 2-0, dar apoi au primit şase goluri consecutive şi speranţele s-au destrămat. Pentru echipa României, antrenată de grecul Athanasios Kechagias, au marcat Cosmin Radu (2 goluri), Vlad Dragomirescu (2), Bogdan Remeş, Tudor Fulea şi arădeanul Levente Vancsik (foto), cel din urmă crescut şi format la AMEFA, dar legitimat acum la campioana Steaua. Din lotul tricolor a mai făcut parte un alt arădean cu trecut la AMEFA, Robert Gergelyfi, acum la Duisburg, în Germania.

România, penultima în grupa de la turneul preolimpic

România a mai înregistrat următoarele rezultate în grupă: 6-16 cu vicecampioana olimpică, Croaţia, 9-9 cu Rusia, 8-9 cu Olanda, cu gol decisiv luat când mai erau doar patru secunde din meci şi 12-7 cu Germania, practic singura victorie de la Rotterdam. România a terminat pe locul 5, penultimul în grupa B, devansând doar Germania, 0 puncte, cea pe care a şi învins-o. Au acces în sferturi primele patru clasate, Rusia, 9 puncte, Croaţia, 8 puncte, Franţa şi Olanda, ambele cu 5 puncte. Din grupa A au avansat în sferturi şi speră la calificarea la Tokyo naţionalele Muntenegrului, 8 puncte, Greciei, 6 puncte, Georgiei, 4 puncte şi Canadei, 2 puncte. În sferturi avem, astăzi, meciurile: Muntenegru – Olanda, Grecia – Franţa, Croaţia – Georgia şi Canada – Rusia. Semifinalele sunt programate în 20 februarie, iar finalele pe 21 februarie. Primele trei clasate în turneu se califică la JO 2020.

0
0

Articolul Arădenii din naţionala de polo au ratat calificarea la Tokyo! Vancsik, marcator cu Franţa apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*