Arbitrii Belean și Sas au fluierat în stare de suspendare!

A fost Final Four-ul Cupei României la handbal masculin, un turneu mult așteptat, de iubitorii de handbal din România. După atâtea luni de pauză și nesiguranța zilei de mâine, dacă se va juca sau nu, iată că handbalul și-a luat inima-n dinți, cum se spune, și a pus în plan acțiunea Cupa. Doar că, așa cum face de regulă, Federația de Handbal a dat din nou cu bățu-n baltă, adică s-a făcut de râs, prin aducerea unor cupluri de arbitri mai puțin pricepuți în ale fluieratului – și mă refer la cuplurile Ghiță/Topliceanu, dar mai ales la Belean/Sas, o pereche antitalent, chiar de la începuturi ei.

De altfel, după părerea mea, cei doi nici n-aveau dreptul să intre în teren, aflându-se în stare de suspendare – și iată povestea! Pe 4 martie, când COVID-19 încă nu-și făcuse apariția în România, cei doi au fluierat în Liga Florilor Mol partida dintre Gloria Bistrița și Gloria Buzău. A fost un adevărat tămbălău la acel meci, cu schimbări greșite, semicerc nefluierat, cu antrenorul gazdelor Horațiu Pașca intrând în teren, mai, mai, să se ia de gât cu cei doi. Și, colac peste pupăză, Belean și Sas au fost apărați de un observator pe măsura lor, Bogdan Anton, și el un abonat al sancțiunilor.

Pentru circul de la Bistrița, Belean și Sas au primit trei etape de suspendare, iar Anton s-a ales cu șase runde de făcut tușa! După acea partidă a mai avut loc o singură etapă, după care Liga Florilor Mol a fost suspendată. Cu o săptămână în urmă s-a jucat Cupa României Fan Courier la fete, un meci în sferturi, după care au urmat cele patru partide finale. Și ne trezim cu perechea Belean/Sas în Turneul de Cupa României Fan Courier la masculin, conducând chiar finala, pe care erau gata gata s-o strice, de parcă n-ar fi existat alți fluierași mai valoroși.

Și, ATENȚIE!, precizăm că Belean și Sas au fost suspendați într-o competiție numită Liga Florilor Mol și nu-și pot ispăși pedeapsa într-un turneu de Cupa României Fan Courier! Și numele celor două competiții este diferit, și participarea este diferită, și desfășurarea, și finalizarea vizează cu totul altceva. Dar mințile luminate din Federație sunt ceva mai întunecate și judecă cu totul altfel!

Și încă ceva, după o perioadă de suspendare, Comisia de Arbitri găsește de cuviință să-i răsplătească pe cei doi cu onoarea de a fluiera în-o competiție de talia Cupei României, ciudată decizie! De data aceasta, chiar vreau o explicație, fie de la șeful arbitrilor, Pavel, fie de la secretarul general Vărzaru, fie de la președintele Dedu – o să vă țin la curent!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*