Arderile necontrolate pot avea consecinţe foarte grave!

F.T.

La sfârşitul săptămânii trecute, zeci de pompieri militari de la ISU „Şerban Cantacuzino Prahova” au fost mobilizaţi pentru a stinge incendiile de vegetaţie uscată din localităţile Ariceştii Rahtivani, Urlaţi, Măneciu, Câmpina, Sinaia, Păcureţi, Lapoş şi Jugureni.
Flăcările au izbucnit, potrivit reprezentanţilor pompierilor prahoveni, pe fondul igienizărilor efectuate de către localnicii din zonele amintite, fără ca aceştia să ia măsurile de siguranţă adecvate.
La Jugureni, de exemplu, 42 de pompieri militari au acţionat în ziua de sâmbătă pentru stingerea a două incendii de vegetație uscată, misiunea acestora fiind îngreunată şi din cauza vântului, care propaga flăcările cu repeziciune. Focul se manifesta pe suprafețe foarte mari, fiind arsă o suprafaţă de 60 de hectare.
De asemenea, în localitatea Lapoş, un alt incendiu a mistuit 150 de hectare de vegetaţie uscată.
Pompierii prahoveni fac apel la populație să ia aminte la riscurile pe care le provoacă igienizarea terenurilor prin ardere, deoarece consecințele pot fi foarte grave, iar incendiile se pot propaga cu uşurinţă la locuințe, anexe și fond forestier.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*