Arena „Francisc Neuman” – în sfârșit la ora recepției! În special ISU verifică la sânge funcționalitatea stadionului, cu proiectul în mână

Stadionul de 14 milioane de euro al Aradului a fost inaugurat pe finalul lunii august, când însuși Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului a tăiat panglica și a tras la poartă, cot la cot cu autoritățile locale și județene, dar și europarlamentarul Gheorghe Falcă. Au trecut aproape trei luni de atunci și Primăria nu s-a grăbit să adauge în patrimoniul său noua arenă, dar – în schimb- i-au făcut tarifele de închiriere ce au creat și ele destule discuții. Până la urmă, clubul UTA, care a devenit chiriașul permanent al stadionuluid, a beneficiat de niște reduceri, însă – deocamdată – nu a primit nicio factură pe adresa ei pentru simplul fapt că „Francisc Neuman” nu avea stăpân.

Lucrurile se vor schimba peste o săptămână, maxim două și asta pentru că o comisie a demarat, în sfârșit, procedura de recepție. De vineri, proiectanți, arhitecți, un angajat al Inspectoratului de Stat în Construcții și reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență sunt în Calea Aurel Vlaicu și verifică la sânge funcționalitatea stadionului, consultând proiectul. „Suntem aici să răspundem solicitărilor domnilor care fac recepția și care doresc, bineînțeles, să facă toate probele. De la nocturnă, hidranți, senzori, locurile pe scaune, absolut tot e luat la bani mărunți. Procedura va dura zile bune și e normal să fie așa, doar vorbim despre o investiție importantă a municipalității”, ne-a relatat Stelu Rotar, inginerul șef al DRAST Company. Vă reamintim că firma arădeană a finalizat arena în numai 5 luni de zile, după ce Tehnodomus a bătut mult pasul pe loc timp de aproape 6 luni de zile.

Până una alta, UTA ajunge, în această seară, la a cincea partidă pe care o dispută pe „Francisc Neuman” cu ocazia vizitei celor de la Gaz Metan Mediaș. Meciul începe la ora 20,30 și poate fi urmărit pe Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport.

FOTO: Alexandra Fechete

0
0

Articolul Arena „Francisc Neuman” – în sfârșit la ora recepției! În special ISU verifică la sânge funcționalitatea stadionului, cu proiectul în mână apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*