Arestări surprinzătoare la FC Barcelona, pentru corupție!

Ieri, de 1 Martie, fostul președinte al clubului din Barcelona, Josep Maria Bortomeu a fost arestat la primele ore ale dimineții, împreună cu directorul general al clubului, Oscar Gray, și directorul la președenție, Jayme Masferrer, cu toții fiind implicați într-un scandal de corupție.

Arestările s-au petrecut în același timp în care poliția regională catalană a percheziționat birourile clubului de la Stadionul Camp Nou – afacerea de corupție este cunoscută sub numele Barcagate. Afacerea a fost dezvăluită în februarie 2021, când rețeaua de radio Cadena Ser a dezvăluit că FC Barcelona a folosit o companie externă, 13 Ventures, care făcea anumite plăți, peste ceea ce era la vedere.

FC Barcelona a emis un comunicat oficial, spunând ca și-a oferit colaborarea deplină autorităților juridice și de poliție, pentru a ajuta la clarificarea faptelor. ”FC Barcelona își exprimă respectul maxim față de procesul judiciar existent și ia în calcul și prezumția de nevinovăție, pentru persoanele afectate în cadrul acestei investigații”, se mai arată în comunicatul clubului.

Acest scandal are loc cu mai puțin de o săptămână înainte ca Barca să organizeze alegerile la unui nou președinte al clubului, care să-i succeadă lui Bortomeu. ”Nu este o veste bună pentru Barcelona, deoarece această persoană a fost președintele clubului. Poate că nu a făcut tot mereu treabă bună, dar a fost președinte, ne-a șocat pe toți această anchetă”, a declarat Joan Laporta, care este gata să se întoarcă în fruntea clubului pentru a doua oară.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*