Argentinianul Juan Pablo Passaglia e noul mijlocaș central al UTA-ei: „Sunt fericit să fiu aici, la o echipa mare în fotbalul românesc”

UTA și-a completat linia mediană cu un nou fotbalist polivalent. După doi ani, Juan Pablo Passaglia (32 de ani) a părăsit-o pe Poli Iași, echipă retrogradată în Liga a 2-a și a acceptat oferta arădenilor. Fotbalistul de origine argentiniană, dar cu pașaport italian, poate evolua atât ca număr 6, cât și ca număr 8, aducând un plus de experiență alături de albanezul Idriz Batha, un alt transfer al arădenilor în această vară, care are cam același profil.

Impresarul Bogdan Apostu a avut și de această dată un rol important în realizarea transferului. „Juan Pablo Passagli a evoluat la Poli Iași în ultimele două sezoane. A și marcat aici în ultimul meci, a jucat în ambele victorii ale Iașiului la Arad. Este de departe cel mai bun de la Iasi conform Instat. A avut alte oferte, dar cel mai important lucru e ca a ajuns la Arad. Țin sa le multumesc celor de Iasi, mai avea contract până poe 30 iunie, dar a renunțat la o parte din banii pe aceasta lună pentru a putea sa se antreneze începând de mâine”, a menționat Apostu.

Passaglia a deschis scorul în succesul surprinzător al „lanternei roșii” în play-outul Ligii I la Arad, cu 1-2, rezultat ce a agitat puțin apele în lotul utist. „Sunt foarte fericit să fiu aici, UTA e o echipă mare, importanta în istoria fotbalului românesc. Sper să avem un an bun, promit că voi da 100% în fiecare meci. Sper ca voi avea acelasi procentaj pe acest stadion, să continui să căștig aici și să marchez. Pot juca oriunde la mijloc, număr 6, număr 8, ceea ce vreau e să am mingea la picior, atunci mă simt cel mai confortabil”, a declarat ultimul transfer al arădenilor.

„Bătrâna Doamnă” nu mai continuă cu Alex Albu și Neluț Roșu, dar s-au întărit cu Idriz Batha și Juan Passaglia. Pe de altă parte, ceilalți doi mijlocași centrali, Mode Vorobjovas și Damian Isac sunt accidentați în acest moment. „Mă bucur că reusim să îl înregimentăm pe Juan, aveam nevoie de un astfel de mijlocas. El s-a descris foarte bine, îi place mingea, jocul de posesie, are abilitatea și tehnica necesară a face bine momentul posesiei. Sunt convins că va fi un câștig important pentru noi și pentru ceea ce ne dorim în sezonul următor. Este un avantaj și faptul că e stângaci, în momentul în care există la mijloc și un stângaci poate reprezenta un avantaj, dar nu decisiv. Eu sper să revină atât Mode cât și Isac cât de poate de repede.Veștile despre Isac nu sunt foarte bune, a făcut un RMN, încăăa nu este vindecataă100% acea leziune, îl vom reface luni. Isac a fost la un nivel foarte bun și este o opțiune bună de Under.  Trebuie să vedem și evaluarea lui Mode după examenul din Lituania, vom cântări foarte bine dacă mai e nevoie să aducem un jucător la mijloc”, a declarat Laszlo Balint, antrenorul principal al UTA-ei.

Racing Club II, San Martin, Villa Ramallo, Douglas Haig, Juventud Unida, Chaco for Ever, Barracas, toate din Argentina, Universidad de Chile, La Serena, AC Barnechea din Chile, au fost echipele lui Passaglia până la transferul la Poli Iași, în 2019. Ași re 31 de ani, are 1,81 metri și a reușit două goluri 5 pase decisive în sezonul trecut la Iași.

0
0

Articolul Argentinianul Juan Pablo Passaglia e noul mijlocaș central al UTA-ei: „Sunt fericit să fiu aici, la o echipa mare în fotbalul românesc” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*