Argeșul pleacă de la o organizare defensivă bună în jocul cu UTA! Prepeliță: „Să nu primim gol, ne gândim doar la victorie!”

FC Argeș a avut un parcurs identic cu cel al UTA-ei în primele runde ale returului Ligii 1. „Alb-violeții” au pus la păstrare 4 puncte după un succes în deplasare (1-0 la Botoșani) și remiza internă cu Gaz Metan Mediaș (1-1). Arădenii au făcut 0-0 acasă, cu Viitorul și au câștigat cu 1-0 la Voluntari. Coincidențele merg mai departe, căci și piteștenii au înscris în acest an doar prin fotbaliști defensivi străini, fundașul Deslandes și închizătorul Maes, în timp ce în contul arădenilor a marcat apărătorul brazilian Erico da Silva.

Piteştenii abordează deplasarea de pe „Francisc Neuman” de pe locul 15 al clasamentului, cu 15 puncte acumulate în 17 etape. Cele două nou-promovate au remizat pe arena din Trivale, 1-1,  cu acea ocazie trupa condusă de pe margine de Ionuț Badea luând primul punct din acest campionat. Între timp, „alb-violeții” au ajuns la al treilea antrenor schimbat în acest sezon. Codruț Moșteanu i-a urmat lui Ionuț Badea, pentru ca din această iarnă la „cârma” echipei să se afle „cuplul” Mihai Ianovschi – Andrei Prepeliță. „ Plecăm de la premisa să nu primim gol, să avem o organizare defensivă foarte bună. I-am analizat pe cei de la UTA, le-am arătat şi jucătorilor analiza. Ştim ce puncte forte au. Sunt o echipă solidă, o echipă care primeşte greu gol. Chiar dacă în ultima etapă din tur a încasat 6 goluri, în acest început de retur de campionat s-au mai pus la punct. Ne aşteaptă un meci greu, dar cred că jucătorii noştri au un moral bun pentru că le-a revenit încrederea. Nu ne gândim decât la victorie. Am obţinut 4 puncte în primele două etape ale returului, dar tot timpul este loc de mai bine. Sunt punctele noastre muncite. Băieţii au făcut un efort bun şi la ultimul meci, i-am felicitat. A fost o fază fixă din care am primit golul cu Mediașul. Îmi doresc să fie constanţi pe durata celor 90 de minute, să nu îşi piardă concentrarea, să nu piardă organizarea tactică, pentru că sunt multe meciuri în care orice punct este important”, a spus Prepeliță, care, teoretic, a agățat ghetele în cui, însă cel puțin la meciul cu Botoșaniul a fost printre rezerve, pregătit să ajute și din teren dacă ar fi fost nevoie.

Fundaşul Andrei Tofan se așteaptă la un meci greu pe Mureș, dar crede în succesul echipei sale. „Ne aşteată un meci foarte dificil la UTA. Întâlnim o echipă bine organizată care în ultimul meci nu a cedat şi a câştigat în ultimul minut. Dacă mergem pe premisa să luăm un punct, ne va fi foarte greu. Am muncit foarte mult în această săptămână, am pregătit bine meciul şi cu siguranţă vom lua puncte. Am obţinut 4 puncte în primele două etape, dar cred că se putea şi mai bine. Cu Gaz Metan Mediaş am pierdut două puncte, dintr-o fază fixă. Eu cred că dacă eram puţin mai atenţi, puteam câştiga toate punctele. Avem un moral bun înaintea acestui meci. Rezultatele pozitive aduc o bună organizare şi ne-au dat mai mult curaj. În continuare va trebui să o ţinem pe aceeaşi linie”, a punctat și apărătorul dreapta al piteștenilor.

Delegația piteștenilor ajunge din seara asta la Arad în formulă completă.

0
0

Articolul Argeșul pleacă de la o organizare defensivă bună în jocul cu UTA! Prepeliță: „Să nu primim gol, ne gândim doar la victorie!” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*