Argint și bronz pentru luptele lugojene la finala de cadeți de la Pitești

Luptătorii lugojeni de la Clubul Sportiv Școlar Lugoj au cucerit două dintre medaliile puse în joc la finala Cupei României, ce a avut loc la finalul săptămânii trecute. Competiția rezervată grupelor de cadeți (n. 2004-2005-2006) a fost organizată în Sala Polivalentă Trivale din Pitești, în perioada 26-28 martie.

Lugojul a fost reprezentat de trei luptători de la secția de lupte libere condusă de antrenorii Valentin Ciomponeriu și Ionuț Eneșca, un luptător de la secția de lupte greco-romane și două sportive de la secția de lupte feminine, ambele conduse de antrenorii Avrămuț Todorescu și Laurențiu Macarei.

Cele mai bune rezultate le-au obținut luptătorii de la stilul libere prin Bernardo Szilagyi, care a luat argintul al categoria 51 kg și Răzvan Aduculesei, medaliat cu bronz la 92 kg, în timp ce Alex Șchiopulescu s-a clasat pe cinci la 51 kg. Toți sportivii au fost descoperiți de regretatul Emil Vanea și de profesorul Luca Rădoi.

“A fost o competiție puternică la care au participat medaliați naționali și componenți ai centrelor de excelență și ai lotului național. De remarcat evoluția lui Bernardo Szilagyi, care deși a fost accidentat la claviculă a reușit să câștige primul meci în fața unui adversar de la Târgu-Jiu, cu 10-0, apoi s-a impus cu 14-5 într-o întâlnire cu un sportiv de la CSȘ Reșița. A cedat în finală în fața unui clujean, component al lotului național și calificat la europenele pentru U 15. La categoria mare, Răzvan Aduculesei a început prin tuș în fața unui adversar de la Târgoviște, a cedat în meciul doi în fața unui luptător de la Dinamo Brașov, iar în finala pentru locurile 3-5 a învins cu 10-0 un sportiv de la Odorheiu-Secuiesc. Felicitări luptătorilor pentru rezultate! Bernardo Szilagyi este în vederile centrului de excelență de la Reșița și a lotului național de la Târgu-Mureș”, a precizat Valentin Cimponeriu.

Dintre cele două fete prezente la finală, Raluca Ștefanovici, la 57 kg și Crina Popovici, la 61 kg, cel mai bine s-a clasat a doua sportivă care a ajuns în finala pentru bronz și a terminat pe cinci. Evenimentul de la Pitești a reunit pe saltea 450 de sportivi.

Articolul Argint și bronz pentru luptele lugojene la finala de cadeți de la Pitești apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*