Arie protejată! Pista de canotaj inexistentă de pe Lacul Surduc transformată în Centru de Dezvoltare Zonală

Ședința ordinară a plenului Consiliului Județean Timiș, din data de 24 februarie 2021, a avut pe ordinea de zi o serie de modificări legate de proprietatea unor terenuri din zona lacului Surduc.

Consilierii județeni au aprobat închiderea definitivă a proiectului de amenajare a unei piste de canotaj, cu anexele sportive, iar în locul acesteia se va ridica un Centru Multifuncțional pentru Dezvoltare Zonală.
Din cauza neimplementării proiectului a fost necesară o regândire a destinației terenurilor respective.

CJ Timiș a primit inițial de la comuna Fârdea câteva hectare de teren, pe 15 ani, pentru a construi și amenaja acest proiect de infrastructură sportivă. Zona respectivă a devenit arie naturală protejată, iar investițiile de acest fel nu mai pot fi făcute, chiar dacă proiectul a fost promovat pentru finanțare din bani europeni.

”Proiectul nu a mai putut fi finalizat, deoarece lacul Surduc, fiind inclus în categoria ariilor naturale protejate, nu a mai putut fi preluat în custodia Județului Timiș, motiv pentru care se impune revocarea Hotărârii Consiliului Județean Timiș nr.62/30.03.2016 precum și a pozițiilor nr. 3, M 5.5.4, Axa 5 Turism, din Anexa nr. 1 și nr. 25 din Lista proiectelor de rezervă, din Anexa 2, din HCJT nr.164/30.08.2017”, se arată în documentația expusă pentru aprobare.

În acest sens, administrația județeană a reacționat rapid și a găsit o soluție pentru ca proiectul să nu fie total pierdut. Astfel, consilierii au regândit destinația terenurilor respective, prin aprobarea trecerii lor în domeniul public al Județului Timiș, acestea devenind bunuri de interes județean și vor fi utilizate pentru construcția unui Centrului Multifuncțional pentru Dezvoltare Zonală.

Imobilul va fi destinat activităților menite să satisfacă necesitățile comunității prin desfășurarea unor cursuri de educație formală și nonformală pentru anumite stagii de  pregătire profesională.

De asemenea, vor fi organizate simpozioane, conferințe și expoziții.

Articolul Arie protejată! Pista de canotaj inexistentă de pe Lacul Surduc transformată în Centru de Dezvoltare Zonală apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*