Armăsar câştigător în ultima reuniune de trap, decedat!

Marian Dima

Unul dintre cei mai buni cai autohtoni de pe Hipodromul Ploieşti, armăsar de doi ani care a câştigat chiar în ultima reuniune de trap organizată o cursă (Premiul Ortoza), Power Nobel, a murit zilele trecute! Nefericitul eveniment s-a petrecut în grajdurile proprietarului acestui cal – Tiberiu Nan, cel care, aşa cum se ştie, nu îşi ţine armăsarii în grajdurile de pe hipodrom, având amenajat, separat, pe proprietatea sa, în imediata apropiere a acestuia, un astfel de stabiliment.
Power Nobel – armăsar de 2 ani – se anunţa a fi unul dintre cei mai promiţători cai de pe hipodrom, adunând, până acum, în scurta sa carieră, premii importante, în total, banii câştigaţi pentru rezultatele obţinute însumând aproape 3.000 de lei.
Chiar în ultima reuniune, acesta a alergat sub comanda proprietarului – Tiberiu Nan, care este şi driver, cu un timp de 1 min. 28 sec. 5 zecimi, câştigând Premiul „Ortoza” şi cei 360 de lei aferenţi locului unu, cel mai bun timp al armăsarului decedat (recordul său) fiind de 1 min. 27 secunde / kilometru.
Din păcate, după acea cursă, starea calului a degenerat rapid explicaţia oficială fiind o colică renală, în ciuda eforturilor făcute de proprietar şi a tratamentelor medicale încercate Power Nobel nemaiputând fi salvat!
Rămâne, din păcate, tristeţea unei astfel de pierderi şi… semnele de întrebare! La care, deocamdată, pe Hipodromul Ploieşti nu îşi pot găsi răspuns, atâta timp cât nu există un cabinet medical utilat, nu se face niciun fel de control cailor participanţi, de abia acum fiind demarată, de către Clubul Sportiv Municipal, procedura de dotare a acestui cabinet medical, obligatoriu pe orice hipodrom care se respectă!

Şedinţă administrativă cu rezultate

sedintaÎn urma consultărilor dintre administratorul hipodromului şi, tototodată, organizatorul curselor – Clubul Sportiv Municipal şi proprietarii de cai de trap, care au avut loc marţi şi miercuri, s-a oficializat mutarea ultimei reuniuni din anul 2017 pe data de 17 decembrie, când se va intra în vacanţă. Vom avea astfel curse două duminici la rând, pe 10 şi 17 decembrie, Criteriul de Fond şi Premiul de Închidere fiind cele două premii importante ale finalului de sezon. Tot la şedinţa de „cooperare” dintre repezentanţii părţilor mai sus menţionate, la care CSM-ul a fost reprezentat de Lucian Rădulescu (cel care se ocupă de coordonarea activităţii pe hipdrom) s-a convenit ca, până la data de 17 decembrie, cei interesaţi (implicaţi) să propună amendamente la Regulamentul Curselor de Trap, care să fie apoi analizate şi aprobate, pentru a „dilua” din nemulţumirile şi problemele apărute în acest prim sezon de curse pe noul hipodrom.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*