Armata de îngeri l-a salvat! Aris Marta a trecut cu bine peste operație și acum începe cursa pentru vindecare

Tânărul Aris Marta, un lugojean de 41 de ani, care a fost depistat cu o tumoare, ce i-a afectat sistemul limfatic, a trecut cu bine peste operație și a reușit să mobilizeze sute de lugojeni în sprijinul său, o ”Armată de îngeri”, cum o numește chiar el.
Mobilizarea oamenilor din orașul Lugoj a fost una extraor­di­nară atât pe plan emoțional dar și pe plan financiar deoarece ”Armata de îngeri” și-a făcut bine treaba.

”Toată perioada asta a fost o binecuvântare’’

În ciuda faptului că duce o luptă grea, Aris a găsit puterea de a merge mai departe și de a păstra o atitudine pozitivă, devenind astfel un model pentru toți. Mentalitatea puternică, credința, optimismul, dar și stilul de viață sănătos pe care l-a avut au fost cele care, din spusele lui, au făcut posibilă această minune. Aris consideră că tot ce i se întâmplă este un plan propus de Dumnezeu, căruia el nu trebuie să se împotrivească.

”Așa a trebuit să fie ca să învăț o lecție și încă o lecție… Toată perioada asta a fost o binecuvântare”. Chiar dacă situa­ția pare negativă el a înțeles că toate acestea fac parte dintr-un pro­ces pe care el nu îl poate controla, dar îl poate accepta. Vezi an­samblul și totul face sens. Când ești conștient înțelegi ce se află în spatele suferinței și când înțelegi asta nu ai ce să mai comentezi”, a mai spus Aris.

Bursă la facultatea de vindecare!

Perioada aceasta a reprezentat pentru Aris o etapă de evoluție per­sonală, deoarece a fost ceva ce l-a scos din zona de confort: ”Trebuie să ieșim din zona de confort pentru că din confort nu înveți nimic, niciodată. Ca să evoluezi trebuie disconfort și durere. Dumnezeu a zis: Ai o bursă la facultatea de vindecare! Ne vedem la final. Ai de ales: cedezi sau înveți.”

Mobilizarea fascinantă de care ”Armata de îngeri” a dat dovadă, a făcut imediat posibilă operația lui Aris la Viena. Ca parte a procesului, cineva s-a oferit să îl ducă cu mașina, iar cei doi au trecut granițele fără probleme chiar dacă buletinul lui Aris era expirat. Operația a durat cu două ore mai puțin decât timpul estimat inițial și în ciuda faptului că existau potențiale riscuri, nu au apărut complicații.

A ales să rămână puter­nic și în cele mai grele momente având încredere în sine, în Dumnezeu și în rugăciunile celor de acasă. El este conștient că fără ajutorul lor, această operație nu ar fi fost posibilă, fapt pentru care a solicitat oamenilor să oprească donațiile. Aris consideră că la momentul actual banii adunați sunt suficienți și nu dorește să profite de bunătatea oamenilor.

”Nu e ok să iau banii oamenilor acum că urgența (operația) a trecut, când există și alte cazuri urgente. Să iau, doar ca să iau, nu! În inima ta trebuie să știi ce e corect! Se cheamă integritate! Să faci lucrul care trebuie, chiar dacă nu te vede nimeni. Sunt niște teste”, ne spune Aris.

Recunoștința sa față de oameni este imensă și va face tot posibilul să întoarcă binele primit.

”Întunericul nu poate acoperi niciodată lumina zorilor”

Planul lui Aris este să facă lucruri frumoase pentru oraș, odată ce se va pune pe picioare. El a declarat că în această perioadă a cunoscut oameni cu ajutorul cărora își poate pune ideile în aplicare, dacă în viitor starea de sănătate îi va permite.

El este încrezător că unitatea pe care cazul lui a adus-o lugojenilor se va păstra și în viitor și că ei vor fi capabili să contribuie și la alte lucruri bune.

O învățătură foarte simplă pe care o transmite oamenilor este să nu ne plângem și să evităm dramele. Să încercăm sa fim toți mai buni unii cu alții, să ne zâmbim mai des și să ne iubim.

Autor: Fernanda Bărbosu,
anul I, Universitatea din Sheffield

Articolul Armata de îngeri l-a salvat! Aris Marta a trecut cu bine peste operație și acum începe cursa pentru vindecare apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*