Arme şi flori pe „Vasile Lupu”, la sediul Poliţiei. Măcar o dată pe an …

F.T.

Astăzi, începând cu ora 11, prahovenii sunt invitaţi să intre pe-acolo pe unde, de regulă, sunt aduşi infractorii cu dubele. Adică pe „poarta mare” de pe strada „Vasile Lupu” din Ploieşti, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova.
V-a luat cu friguri ? Nu, nu veţi fi conduşi la audieri, ci este o invitaţie pentru a participa la marcarea ” Zilei Poliţiei Române”. Derulat sub genericul „Ziua Porţilor Deschise”, evenimentul este dedicat celebrării a 197 de ani de la înfiinţarea acestei arme.
Şi, fiindcă a venit vorba despre arme, garantăm, având experiența anilor trecuţi: oaspeţilor – în special copiilor – li se vor arăta pistoale şi puşti scoase de la naftalină, cu care erau somaţi, pe vremuri, infractorii să stea pe loc, să nu mişte, să nu respire…
Fireşte, nici clasicele demonstraţii de dresaj canin nu vor lipsi din show-ul organizat în curtea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova. Este posibil – în această privinţă nu avem confirmare oficială – ca şi sirenele autospecialelor să fie puse în funcţiune, context în care dorim să-i liniştim pe cei care se simt cu musca pe căciulă şi banii furaţi în buzunar. Nu de alta, dar, de regulă, descinderile au loc începând cu ora 6 dimineaţa, nu cu ora 11, când începe evenimentul de astăzi. Băgăm mâna în foc că vor fi zărite, pe lângă armele mai vechi sau de ultimă generaţie, şi flori. Cât despre alte surprize pe care le pregătesc oamenii legii vizitatorilor, ce să zicem ? Nu le spunem, fiindcă de-aia li se spune „surprize”.
Rămâne doar să mergeţi – repetăm, fără mandat ! – pe Vasile Lupu şi veţi avea parte de ele.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*