Artă stradală la Lugoj! Alexandru Dandu pictează muzica pe clădiri

În această toamnă, în perioada 3 – 5 septembrie, la Lugoj va avea loc un mare festival de jazz, organizat de Asociația Trib’ Art. Evenimentul este prefațat de un proiect (al aceleiași asociații) de promovare, prin pictură, a bogatelor tradiții ale jazz-ului la Lugoj.
Artistul care realizează această ”avanpremieră” pictată este Alexandru Dandu, care va recurge la experiența sa importantă în arta stradală, pentru a crea o operă valoroasă.

Prima pictură murală de mari dimensiuni din ultimele decenii

Clădirea aleasă pentru pictura murală este turnulețul care străjuiește intrarea în Parcul George Enescu. Folosind o nacelă, Dandu lucrează în aceste zile la transformarea fațadei deteriorate în operă de artă. Este prima pictură murală de mari dimensiuni realizată la Lugoj în ultimele decenii. Momentul finalizării picturii va fi punctat cu un concert de jazz ad hoc.

Alexandru Dandu (DRU) este un artist tânăr, dar consacrat, care are toate abilitățile necesare creării unei opere murale de calitate, care va deveni o ”emblemă vizuală” a festivalului din toamnă, numit ”Orașul Jazz”. Schița, conceptul artistic și vizual îi aparțin în totalitate.

Alexandru Dandu a debutat cu o expoziție de grup (grafică și pictură) la Biblioteca Mnunicipală, în 2001, urmată de o expoziție personală de grafică și pictură, un an mai târziu, tot la Biblioteca Municipală. La Lugoj, a mai expus la Colegiul Național Coriolan Brediceanu (2011), la Galeria Armi de la Casa Armatei (2016) și la Clubul Elevilor, în cadrul manifestărilor prilejuite de Ziua Europei.

La Timișoara, a participat la Student Fest – Secțiunea Street Art (2012, 2013, 2015, 2016); Festivalul Internațional FISART (Festival of International Street Art), edițiile 2012 și 2016, International Street Art – Sibiu, 2015 etc. Are numeraose prezențe la Galeria ”Mansarda” a Facultății de Arte din Timișoara, la Saltimbanciada etc. Nu putem omite o interesantă expoziție de grup care a avut loc în 2014 la English Pub (”Maeștri și debutanți”), alături de Flora și Constantin Răducan.

Articolul Artă stradală la Lugoj! Alexandru Dandu pictează muzica pe clădiri apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*