Ascendent moral evident înaintea „episodului 4”

CSM Ploiești – CSO Voluntari, ora 19:30, Sala Olimpia

Bogdan Chitic

Două victorii consecutive, cu ABC Athletic Constanța, pe teren propriu, și CSM Mediaș, după prelungiri, în Ardeal, au reașezat trupa antrenată de Cătălin Burlacu și Ionuț Ivan în ecuația pentru ocuparea unui loc între primele patru, la finalul fazei semifinale, în Liga 1, și, implicit, calificarea la turneul de promovare. Greul de abia acum începe, însă, pentru ploieșteni, care, în cele șase jocuri rămase, vor întâlni toate contracandidatele la promovare, excepție făcând „dubla” cu CSM Sighetu Marmației, formație ce pare să fi pierdut definitiv contactul cu plutonul fruntaș.
După ce a învins de trei ori în actuala ediție echipa din Voluntari, în toamna anului trecut, în „calificări”, și, în urmă cu o lună, în meciul tur al „semifinalelor”, gruparea municipalității ploieștene speră să păstreze aceeași rețetă de succes și în „episodul 4”, din această seară, de pe propriul teren. Burlacu și colegii săi traversează o perioadă favorabilă, reușind să-și echilibreze, în ultimele două săptămâni, bilanțul la general, (4-4), aceeași linie de clasament având și formația oaspete, pregătită de fostul antrenor al CSM-ului, Eugen Ilie, care sosește în „Olimpia” după un succes clar cu liderul Știința București.
Există, așadar, premise destule pentru un derbi în adevăratul sens al cuvântului, în condițiile în care jocul din această seară aduce față în față două echipe în mare formă, cu sete de victorie și același obiectiv pe termen scurt – calificarea în „Final Four”. Tot în cadrul etapei cu numărul 10, în faza semifinală a Ligii 1 de baschet masculin mai sunt programate partidele: CSM Sighetu Marmației – CSM Mediaș (mâine, ora 13:45), CN „Aurel Vlaicu” București – ABC Athletic Constanța (duminică, ora 14:00) și Știința București – CS Cuza Sport Brăila (duminică, ora 16:30).
Clasament Liga 1, faza semifinală
1. Știința București (7-2) – 16 puncte
2. ABC Athletic Constanța (5-4) – 14 puncte
3. CS Cuza Sport Brăila (6-2) – 14 puncte
4. CN „Aurel Vlaicu” București (5-3) – 13 puncte
5. CSM Ploiești (4-4) – 12 puncte
6. CSO Voluntari (4-4) – 12 puncte
7. CSM Sighetu Marmației (2-6) – 10 puncte
8. CSM Mediaș (0-9) – 9 puncte

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*