Asociația Fusion of Arts, în pericol de a fi îngenuncheată de pandemie

Artiștii lugojeni de la Asociația Fusion of Arts (foștii profesori de la Școala de Arte) trag un semnal de alarmă asupra situației în care se află.

Anul acesta, din martie și până în octombrie, asociația nu a avut decât venituri sporadice pe proiecte , iar acum, în noile condiții impuse de evoluția pandemiei la Lugoj, echipa stă acasă, fără venituri.
Adăugând cheltuielile mari la sediul de pe strada Magnoliei, situația FOA este tot mai grea și poate fi începutul sfârșitului acestei frumoase inițiative.

”Din cauza creșterii ratei de infectare cu COVID-19, care la ora actuală este de 4,33 la 1000 de locuitori, începând cu ziua de luni, 9 noiembrie 2020 și până la o dată pe care o vom anunța ulterior, Asociația FOA -Fusion of Arts, intră în scenariul roșu de funcționare. Altfel spus, nu vom mai putea ține cursuri și nu ne vom putea vedea. Știm că reluarea activităților artistice, a atelierelor, a cursurilor și nu numai, au fost o gură de aer și o alternativă creativă și distractivă în aceste timpuri grele, dar și singura sursă de venit și susținere a activităților ONG-ului nostru”, spune Flavia Rosana Căpraru, coordonatoarea activităților FOA.

Ea arată că oprirea activității lasă asociația într-o situație din care nu se întrevede ieșirea.

”Suntem artiști, suntem profesori, suntem oameni cu familii, dedicați misiunii și inovației noastre, suntem visători cu mari speranțe, dar această situație, fără susținere, pe termen lung s-ar putea să ne îngenuncheze. Arta și cultura au un efect direct asupra creierului uman, iar din creier pornește tot ce înseamnă reglarea întregii funcționări a organismului. În momentul în care ne expunem la frumos, la artă, la muzică, la teatru, la cultură, avem emoții pozitive care sunt însoțite de descărcarea unor neurotransmițători care protejează sistemul nervos central. Dragii noștri, știm că nu este deloc ușor. Suntem astăzi în situaţia paradoxală de a nu putea să prevedem planuri de viitor, cel puţin aşa cum am făcut până acum”, adaugă coordonatoarea FOA.

Ea adaugă faptul că atelierele de creație lucrează cu maximum cinci elevi și majoritatea doar cu unul, ”deci nu sunt șanse de risc. Lucrurile ar trebui evaluate diferit nu la la modul general”.

Flavia Rosana Căpraru este convinsă că ”tinerii au nevoie de acesta oază de liniște” și că misiunea FOA va continua.

Articolul Asociația Fusion of Arts, în pericol de a fi îngenuncheată de pandemie apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*