Asociația Județeană de Handbal Ilfov începe… să respire!

A fost știrea acestei veri, în momentul când o mână de oameni, foști arbitri și oficiali ai Federației Române de Handbal, au înființat Asociația Județeană de Handbal Ilfov. De-acum, echipele județene vor avea un sprijin major, în derularea activității, pentru că noua Asociație are de gând să facă legitimări, să oficializeze transferul de jucători jucători, ba chiar să pună pe picioare un sistem competițional, poate un pic mai permisiv decât cel al Federației, care să atragă pe semicerc copiii din Ilfov, ba chiar și din Capitală, dacă sunt solicitări.

Asociația Județeană a fost validată de Federație, prin Consiliul de Administrație, aceasta fiind ultima barieră care mai stăvilea acțiunile celor din Ilfov. Cu câteva zile în urmă, membrii fondatori, și nu numai, s-au întâlnit pentru a scrie scenariul pentru viitor, fiind împărțite și portofoliile celor care trebuie să-și ia treaba în serios Au fost prezenți reprezentanți ai celor șase cluburi fondatoare, Chiajna, Dobroești, Cernica, Buftea, Voluntari și Pantelimon, invitatul zilei fiind George Răzvan Ștefana, omul care a ”inventat” handbalul în Comuna Tunari și care vrea ca sportul cu mingea mică să prindă printre copiii satului, dacă pot să mă exprim așa.

Din discuții a reieșit că partea de imagine a Asociației este un domeniu extrem de important – se pare că un site este pe punctul să apară, apoi o pagină de facebook, care este foarte importantă, având în vedere că tinerilor handbaliști le place să socializeze în acest mod. În plus, cei de la Asociație așteaptă ca presa locală și chiar cea națională să vorbească despre activitatea handbalistică din Ilfov, fapt care ar duce la o percepție mai bună a muncii ilfovene.

Dar n-au fost numai vorbe, pentru că oficialii au căzut de acord că trebuie făcuți pași înainte, pentru că handbaliștii care au aflat de noua Asociație sunt nerăbdători să joace sub steagul Județului Ilfov, iar ca urmare au fost aleși și președinții celor mai importante comisii:
– Comisia de Competiții va fi comandată de Radu Chirvase, un președinte cu experiență, care a lucrat ani de zile în domeniu, la Federația Română
– Comisia de Arbitri va fi sub conducerea lui Ionuț Barbu, unul din puținii arbitri care n-a avut de-a face cu Comisia de Disciplină
– Comisia de Disciplină i-a revenit Georgianei Doană, care este arbitru în activitate

Sigur că domeniul cel mai discutat a fost cel al competițiilor – s-a făcut inventarul și, la prima strigare, s-au găsit 6 echipe de Juniori IV și 6 de Juniori III. Ar fi suficiente grupări pentru organizarea de competiții, sub formă de turnee. Deocamdată nu s-au concretizat date de desfășurare, pentru că unele din echipe sunt înscrise în competițiile naționale ale Federației, care primează, firește. Se așteaptă programările federale, pentru că Asociația nu vrea să se suprapună cu datele de la Federație. În plus, antrenorii încă n-au perfectat modelul de joc al celor mici, unii doresc să se respecte regulamentul federal, alții spun că sunt copii care au puțin timp de când au pus și ei mâna pe minge și le va fi greu să joace oficial, interesul este să-i atragă pe aceștia către mingea de handbal. Discuții mai sunt…

Dar ceea ce este cel mai important, s-a decis ca baremurile de arbitraj să fie plătite de Asociația Județeană, ceea ce înseamnă un mare ajutor pentru toate echipele. Și tot Asociația Județeană a decis ca la fiecare meci, cel mai bun jucător, un fel de MVP, să primească un tricou drept premiu!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*