Asociația Poloneză de Gimnastică a scăpat de suspendare!

Pe 20 ianuarie, Asociația Poloneză de Gimnastică a primit înștiințare de la Lausanne, Elveția, unde se află sediul autorității Gimnasticii Europene, despre ridicarea suspendării drepturilor sale de membră a forului continental. Sancțiunea fusese data pe 30 octombrie, 2020, și a fost cauzată de neîndeplinirii obligațiilor financiare, după organizarea Campionatelor Europene de Gimnastică sportive de la Szczecin, din anul 2019. Practic, Asociația Poloneză de Gimnastică a rămas datoare, la Federația Europeană, cu suma de 140.000 de euro, bani pe care a reușit să-i strângă printr-un împrumut, de la oameni apropiați gimnasticii poloneze.

Comitetul Executiv al federației Europene de Gimnastică a decis, pe 20 ianuarie, să anuleze această suspendare, în conformitate cu Art.10, Secțiunea 2, din Statutul federației, care se referă la obligațiile financiare. Și, din moment ce datoria a fost achitată, sportivii polonezi pot participa din nou la toate evenimentele europene.

Oricum, acest scandal financiar a lăsat urme – la 31 decembrie 2020, președinta în exercițiu a Asociației Poloneze de Gimnastică, Barbara Stanislawiszyn (n.n.foto sus), și-a depus mandatul, deținut din 2013. Se pare că activitatea sa a fost evaluată negativ, de către sindicatul Asociației, însă fosta președintă motivează că, din pricina sensibilității sale la COVID-19, Ministerul Sănătății i-ar fi recomandat să se retragă din această funcție, care necesită multe deplasări. Postul său a fost ocupat de Mariusz Wilinski.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*