Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie avertizează: Creşte numărul de evenimente rutiere produse cu intenţie

Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie atrage atenţia că, în ultima perioadă, a crescut numărul evenimentelor rutiere produse cu intenţie şi că şoferii au devenit din ce în ce mai agresivi şi în conflict cu norma rutieră, potrivit Agerpres.
„Lipsa de eficienţă în supravegherea traficului şi în aplicarea sancţiunilor a făcut posibil ca mulţi conducători auto să îşi permită să efectueze manevre cu risc potenţial de accident, fără a avea capacitatea de a anticipa posibilele consecinţe. În spatele volanului, pe fondul carenţelor în educaţie, a frustrărilor sau a altor aspecte de vulnerabilitate psiho-emoţională, comportamentul şoferilor devine din ce în ce mai agresiv şi în conflict cu norma rutieră, graniţa între culpă şi intenţie, ca forme de vinovăţie, devenind nesemnificativă”, se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie. Fără măsuri urgente de creştere a eficienţei legii, apreciază reprezentanţii asociaţiei, va fi tot mai greu de ţinut sub control acest tip de comportament.
„La fel de important este ca în dosarele penale deschise pentru evenimentele petrecute în ultima perioadă, organele de urmărire penală să desfăşoare activităţi cu celebritate şi profesionalism, astfel încât judecătorii să se poată pronunţa cât mai rapid, în baza unui material probator consistent. Infracţiunile săvârşite împotriva fiinţei umane trebuie tratate cu mare responsabilitate întrucât într-un stat de drept, fiinţa umană reprezintă valoarea supremă. Reamintim că Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie desfăşoară în această perioadă o campanie de informare pentru creşterea gradului de responsabilitate în trafic, tema lunii August fiind chiar „fiinţa umană”, se precizează în comunicat, semnat de preşedintele asociaţiei, Cătălin Codescu.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*