Asociațiile de revoluționari comemorează martirii Lugojului, la 31 de ani de la Revoluție

Lugojul marchează în zilele de 19 și 20 decembrie împlinirea a 31 de ani de când a devenit cel de-al doilea oraș liber de comunism din România, după Timișoara.
Astfel, în data de 19 decembrie, la prânz, Asociațiile 16-21 Decembrie 1989 și ALPAR-Lugoj 20 Decembrie 1989, vor oferi lugojenilor tradiționala fasole cu ciolan, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor.

Aceasta va fi dată la caserolă, pentru ca oamenii să o poată servi acasă.

Duminică, 20 decembrie, la Catedrala Învierea Domnului va fi oficiată slujba de pomenire a eroilor martiri Valentin Rosada, Daniel Brocea și Norbert Pongracz, urmată de depuneri de coroane la monumentele ridicate în memoria lor.

”Cu mare regret, vedem că anul acesta, din cauza pandemiei și restricțiilor impuse nu ne putem comemora eroii căzuți în acel Decembrie sângeros, alături de lugojeni și la nivelul așteptat de lugojeni.(…) Să nu uităm că ziua de 20 Decembrie este o zi de respect și pioșenie, o zi de rememorare a evenimentelor care au caracterizat Revoluția din Decembrie 1989, un semn de cinstire dat memoriei celor ce s-au jertfit pentru libertate și demnitate și trebuie să rămână vie în memoria lugojenilor”, au transmis cele două asociații.

La rându-i, municipalitatea lugojeană va depune coroane la monumentele din fața Primăriei și de pe strada Timișoarei.

Articolul Asociațiile de revoluționari comemorează martirii Lugojului, la 31 de ani de la Revoluție apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*