Astăzi, filarmonica marchează ziua în care a primit numele compozitorului Paul Constantinescu

Filarmonica ploieşteană marchează, astăzi, printr-o serie de evenimente, data de 27 aprilie 1993 – ziua în care instituţia de cultură a primit, când s-au împlinit 40 de ani de la înfiinţare, numele compozitorului Paul Constantinescu. Astfel, de la ora 11:00, la Muzeul „Paul Constantinescu” din Ploieşti va avea loc un recital susţinut de Brass Quintet-ul filarmonicii, urmat de o alocuţiune a prof. Alexandru Bădulescu pe tema „Viaţa şi creaţia compozitorului Paul Constantinescu”.
Seria evenimentelor va continua la ora 13:30 în Sala Studio „Huba Bertalan” a Colegiului de Artă ‘”Carmen Sylva” din Ploieşti. În deschidere va lua cuvântul directorul instituţiei de învăţământ, Rodica Rădulescu, apoi va urma un recital al Cvartetului „Chronos” al filarmonicii. Programul va continua cu o nouă alocuţiune, susţinută de prof. univ. dr. Sanda Hîrlav Maistorovici, pe tema “Compozitorul și Filarmonica Paul Constantinescu”, în încheiere, pianista Antonia Tudose, elevă a colegiului, va interpreta „Joc dobrogean” – Toccata, din creaţia compozitorului Paul Constantinescu. Mai târziu, de la ora 18:30, la sediul filarmonicii va avea loc dezvelirea plăcii aniversare „Filarmonica Paul Constantinescu, 65 de ani de tradiţie în promovarea valorilor culturale”. În final, la ora 19:00, Sala „Ion Baciu” a filarmonicii va găzdui un recital extraordinar susținut de pianistul de talie internaţională Horia Mihail, în cadrul turneului naţional “Pianul călător”, ediția a opta. Pentru că periplul pianistului din acest an se suprapune cu cea de-a 100-a aniversare a Marii Uniri, programul va fi constituit dintr-un „Best of” și va cuprinde Sonata „Alla turca” de Mozart, inclusă în turneul 100% Mozart din 2014, sau la fel de celebra “Sonata lunii” de Beethoven, din turneul anului 2013, dar şi o lucrare care nu a mai fost prezentată în acest context, „Kinderszenen” de Robert Schumann. În final, surpriza vine cu „Rapsodia
Română” nr. 1, în transcripţia pentru pian a lui George Enescu însuşi.
La primele evenimente menţionate, accesul publicului este liber, în timp ce la concertul de la filarmonică, preţurile sunt de 20 lei (tarif întreg), 15 lei (pentru pensionari) și 10 lei (pentru elev/student).

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*