Astăzi, la Ploieşti este posibilă o nouă întrerupere a transportului în comun

N. Dumitrescu

Din cauza faptului că nu s-a găsit încă o soluţie la problemele financiare cu care se confruntă societatea Transport Călători Express Ploieşti, este posibil ca, astăzi, sindicaliştii să recurgă la noi forme de protest, care se pot solda inclusiv cu o nouă întrerupere a transportului în comun. Confirmarea a venit chiar de la Ion Mişcă, liderul de sindicat de la TCE, care ne-a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, că există posibilitatea declanşării unei noi greve în transportul local de călători. “Luni (n.n. – în această dimineaţă), o să mai avem o nouă rundă de discuţii cu conducerea Primăriei Ploieşti, în încercarea de a primi, în conturile societăţii, aşa cum s-a stabilit de altfel, fonduri în valoare de 6,8 de milioane de lei fără TVA, care reprezintă diferenţa dintre venituri şi cheltuieli pe anul trecut. Dacă nu se va găsi nicio soluţie, noi vom reacţiona ca atare, adică vom recurge la întreruperea transportului în comun, pentru că aşa nu se mai poate”, ne-a menţionat liderul de sindicat de la TCE. Întrebat la ce formă de protest va recurge sindicatul de la TCE, Ion Mişcă a menţionat că tipul de grevă va fi discutat şi pus în aplicare după întrevederea cu conducerea municipalităţii. Oricum, având în vedere experienţa de până acum, ploieştenii şi prahovenii care sunt “navetişti”, astăzi se pot aştepta la orice din partea TCE. În sensul că grevele japoneze au fost, de regulă, la orele de vârf, transformate în greve spontane.
Adunate de-a lungul timpului, nemulţumirile celor de la TCE ţin şi de faptul că, din cauza capacităţii reduse a administraţiei locale de a găsi rezolvări pentru „golurile” financiare ale societăţii, starea mijloacelor de transport cu care sunt nevoiţi să circule şoferii e una necorespunzătoare, adesea confruntându-se cu lipsa pieselor de schimb.
Anul acesta, sindicaliştii au declanşat o serie de proteste, soldate cu înteruperea circulaţiei mijloacelor de transport în comun, ultima grevă de acest gen având loc în luna august. De menţionat că iminenţa unei noi greve a TCE a fost anunţată chiar de săptămâna trecută, când sindicaliştii societăţii de transport s-au alăturat protestului organizat, în faţa Palatului Administrativ din Ploieşti, de către Blocul Naţional Sindical.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*