Astăzi, termenul limită pentru depunerea Declarației unice

• Peste 26.000 de contribuabili prahoveni ar trebui să completeze acest document

 

N. Dumitrescu

 

Potrivit reglementărilor în vigoare, 25 mai este termenul limită pentru depunerea Declarației unice (Formularul 212), privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice. Acest document se utilizează în vederea declarării impozitului pe venituri şi a contribuţiilor sociale realizate în anul 2020, precum şi pentru obligațiile fiscale aferente veniturilor estimate pentru anul 2021. De asemenea, declaraţia se completează şi se depune şi de către persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.
Conform datelor solicitate reprezentanților Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice (DGRFP) Ploiești, peste 26.000 de contribuabili prahoveni ar trebui să depună Declarația unică – 212, cu mențiunea că, până la data de 19 mai a.c., 12.553 de prahoveni se conformaseră deja față de această obligație. ”Formularul 212 – Declarația Unică se completează și se depune, până la data de 25 mai 2021, de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere venituri/pierderi din România sau/și din strainatate și care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii potrivit prevederilor Codului Fiscal. Formularul 212 se utilizează de către persoanele fizice pentru declararea impozitului pe veniturile realizate și a contribuțiilor sociale începând cu anul 2020, precum și pentru declararea impozitului pe veniturile estimate și a contribuțiilor sociale datorate începând cu anul 2021. Acest formular se poate depune prin intermediul Spațiului Privat Virtual (SPV); pe site-ul E-guvernare.ro, cu semnatură calificată electronică; în format hârtie, direct la administrația fiscală; prin poștă, cu confirmare de primire”, ne-au precizat reprezentanții DGRFP Ploiești.
Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice poate fi corectată de contribuabili din proprie iniţiativă ori de câte ori informaţiile actuale nu corespund celor din declaraţia depusă anterior, prin depunerea unei declaraţii rectificative în condiţiile prevăzute de Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*