Asteriscuri

Doar doi jucători ce probabil vor face parte din lotul României pentru partida cu Suedia au evoluții constant bune: Ciprian Tătărușanu (Nantes) și Răzvan Marin (Standard Liège). Ceilalți care ar putea fi chemați la echipa națională au evoluții oscilante sau modeste. O circumstanță atenuantă totuși există: este început de sezon și e nevoie de o perioadă de acomodare. Antrenorul Cosmin Contra va trebui să rezolve aceste probleme cu mult tact și cu multă răbdare. Partida cu echipa Suediei trebuie privită ca o confruntare obișnuită din preliminarii și abordată cu mult curaj. Totuși nu trebuie să uităm că Suedia a lăsat acasă echipa Italiei la ultimul Campionat Mondial.

Staff-ul Federației Române de Fotbal se focalizează pe echipa de tineret a României care va participa la turneul final al Campionatului European din Italia și San Marino. În cazul unor reușite, meritele se vor diviza și o parte dintre ele le vor reveni celor de la FRF.

Până la aceste evenimente, campionatul ligii întâi își derulează ultimele partide din sezonul regulat. O surpriză neplăcută o constituie echipa CFR Cluj. Să realizezi doar două puncte din trei partide, dintre care două pe teren propriu, este foarte puțin. Ceva se întâmplă în interiorul clubului, dar totul este tăinuit cu strășnicie, aplicându-se omerta.

Totuși, cu Daniel Stanciu și Bogdan Mara la conducerea clubului, nu ar trebuie să ne mirăm prea mult. O altă echipă aflată într-un vizibil regres este Viitorul. Din dorința de a asigura bugetul clubului, Gheorghe Hagi a vândut jucători de valoare, iar înlocuitorii nu se ridică la nivelul celor plecați.

Astra Giurgiu lasă o impresie bună și își păstrează șansele de a ajunge în competiția play-off. Ultima realizare a fost egalul obținut pe terenul campioanei CFR Cluj, chiar dacă a evoluat în inferioritate numerică. Am încercat un sentiment de admirație față de echipa Hermannstadt Sibiu, care a luptat admirabil în partida cu CFR Cluj, dar evoluțiile cu FCSB și Universitatea Craiova m-au determinat să mă răzgândesc.

Dinamo și-a redus practic la zero șansele de a participa în play-off. FC Botoșani s-a dovedit o echipă care știe ce vrea și a obținut un succes meritat. Sepsi Sfântu Gheorghe a obținut victoria la Mediaș, folosind aceleași arme ca adversarii din etapa trecută.

La sfârșitul săptămânii va începe și întrecerea echipelor din liga a doua. ACS Poli se află în căutări, continuând să aducă noi jucători, chiar dacă în cantonamentul din Antalya au fost alții. Între timp Drăghici și-a reziliat contractul cu clubul. Maniera de lucru a antrenorului Răchită este una cel puțin interesantă, greu de înțeles. Iar pe UTA o așteaptă trei etape foarte grele cu Dacia Brăila, Ripensia și ACS Poli.

În divizia C, echipa ACS Dumbrăvița a făcut câteva achiziții notabile: Smaranda, A. Voinea și probabil Drăghici, cu care speră la câștigarea seriei.

The post Asteriscuri appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*