Astra a aflat că s-ar putea să fie retrogradată înaintea meciului cu UTA, Neagoe și Mara îi pledează cazul: „Clubul nu e parte în procesul de dopaj”

Pentru Astra meciul cu UTA a trecut în planul al doilea, după ce ANAD-ul (Agenția Națională Anti-Doping) a dat decizia în cazul de dopaj au fost implicați trei jucători giurgiuveni. Alex Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto au primit cel mult un an de supendare, dar vor putea face apel. Problema care se pune mai departe este legată de implicarea grupării „alb-negre” în această speță, căci dacă decizia ANAD va fi definitivă, Astra va trebui să fie exclusă din Liga 1!

Articolul 62 din Legea antidoping specifică în mod clar cum se pun în practică sancțiunile. Iar alineatul 2 susține: ”În situația în care mai mult de 2 membri ai unei echipe sportive sunt găsiți vinovați de una dintre încălcările prevăzute la articolul 2, alineatul 2 în perioada unei manifestări sportive, organizatorul competiției, pe lângă sancțiunile aplicate individual sportivilor implicați, va sancționa echipa respectivă cu descalificarea și pierderea punctelor”.

După remiza albă cu arădenii, atât antrenorul Eugen Neagoe, cât și Bogdan Mara, directorul sportiv al giurgiuvenilor, au vorbit despre pericolul retrogradării.  „În privința suspendării celor trei jucători acuzați de dopaj, din punctul meu de vedere clubul nu are nicio vină, nu a fost organizat de către club nimic. Acum la orice echipă se pot întâmpla ca 3-4 jucători să meargă undeva, să consume ceva la o petrecere, iar după aceea să iasă pozitiv și atunci ce înseamnă, clubul respectiv trebuie să fie dezafiliat, să fie desființat? Dacă era ceva organizat de către club și știa medicul nostru, atunci lucrurile stăteau cu totul și cu totul altfel. Dar nu cred că clubul are vreo vină când trei jucători profesioniști au mers la o clinică privată…Nici nu știu cât sunt de vinovați și ce s-a întâmplat acolo. Ei au contractele suspendate, din acel moment nu i-am mai văzut, nu vin la antrenamente. Îmi pare rău de toți trei pentru că sunt și jucători valoroși cu toții. Îmi pare nespus de rău că nu putem să ne bazăm pe ei dar asta este situația, sper să treacă cât mai rapid peste această problemă care i-a afectat cu siguranță”, a spus Neagoe.

Pe aceeași lungime de undă cu antrenorul Astrei se află și Bogdan Mara. „Clubul nu a fost parte în acest proces, în această judecată. Noi nu avem nici o vină în ceea ce jucători au făcut individual. Nu am fost citați în această problemă, nu avem nimic de spus. Din ce am înțeles de la avocații jucătorilor vor face apel, se va judeca în continuare. Vom vedea, momentan ne ocupăm de fotbal și de meciurile pe care le avem, am spus că ne așteaptă o dublă grea cu Dinamo și ne dorim să câștigăm play-out-ul și să ne luptăm pentru cupele europene. Așadar, nici nu ne gândim că Astra ar putea fi pedepsită. Repet, clubul Astra nu a avut nimic de-a face, a fost o situație individuală sau un act individual al unor jucători. Una este ce se întâmplă în grup, și alta individual. Noi nu am făcut absolut nimic, nu am luat parte la aceste lucruri, deci nu avem de ce să fim suspendați ca și club. Altfel, eu sper să mai joace cei trei băieți, cred că sunt deja  8-9  luni de când stau pe margine, de când sunt suspendați. Nu s-au antrenat, nu au făcut nimic, nu le va fi ușor.”, a spus fostul atacant al UTA-ei în două perioade, 2006-2007 (în Liga 1) și 2012-2013 (în Liga 2-a).

Eugen Neagoe a vorbit puțin și despre ceea ce va urma în play-out pentru echipa sa. „A fost destul de greu să-i capacitez pentru orice joc, dar am spus încă o dată că va fi foarte greu în continuare. Mai avem nouă jocuri în campionat, trebuie să le tratăm foarte, foarte serios, pentru că am mai trecut prin asta în august și știu foarte bine ce înseamnă. Fiecare echipă va încerca să câștige puncte la fiecare joc, va fi dăruire din partea tuturor. Dar, până atunci, avem meci de Cupă marți, cu Dinamo, îl tratăm cu mare responsabilitate. Vrem să trecem de semifinală, este foarte important să ajungem în finală”, a mai afirmat Neagoe.

După remiza cu UTA, Astra a încheiat sezonul regular cu 38 de puncte și va pleca în play-out cu 19 puncte, exact ca și adversarul de astăzi.

0
0

Articolul Astra a aflat că s-ar putea să fie retrogradată înaintea meciului cu UTA, Neagoe și Mara îi pledează cazul: „Clubul nu e parte în procesul de dopaj” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*