ASU Politehnica, în continuare în căutarea primului gol acasă. Gușatu: ”Nici pentru FC Argeș nu se anunță a fi un meci ușor, chiar dacă e favorită” Duel alb-violet sâmbătă de la ora 14 pe ”Știința”

A doua jumătate a turului în Liga 2 începe sâmbătă de la ora 11, iar în antepenultimul meci al etapei a X-a, de la ora 14, se vor întâlni a șasea clasată din coada ierarhiei cu a șasea din frunte, într-un duel direct alb-violet ce demarează de la 7 puncte diferență în clasament, în favoarea piteștenilor, după denumirea lor completă ACS Campionii Fotbal Club Argeș, plasați la alte 3 puncte de podium. Cei din Trivale n-au pierdut încă în noul campionat în afara județului de reședință, impunându-se pe rând cu 0-3 la Sportul Snagov și 0-2 la Daco-Getica, după care cel mai recent au remizat 1-1 la Concordia, în vreme ce unicul eșec afară s-a consemnat în etapa a IV-a la Mioveni, cu 2-0 pe 27 august. ASU Politehnica va ținti în schimb pe ”Știința” înscrierea primului gol acasă în acest sezon, după o lungă așteptare, cifrată la 6 apariții fără vreo reușită pe teren propriu. 

Mugur Gușatu, antrenor principal al timișorenilor, a semnalat că a vizionat ”jocul Argeșului cu Turris-Oltul, piteștenii alcătuind o echipă solidă, cu un antrenor tânăr, care a încercat și încearcă să joace 4-3-3, din experiența acumulată și la FC Viitorul, iar asta vrea să interpreteze la FC Argeș, o formație cu componenți de certă valoare pentru Liga 2, care speră să obțină promovarea. Dar au și ei destulă presiune, căci știu clar că și-au anunțat drept obiectiv promovarea. Așa încât nici pentru ei nu va fi un meci ușor, chiar dacă se anunță ca fiind echipa favorită!”

Gușatu a spus că ASU Politehnica așteaptă ”cu mare încredere meciul de sâmbătă, deși cu mici probleme de lot, câțiva jucători fiind incerți, printre care și Manea, care a reușit un meci foarte bun la Drobeta Turnu Severin. Însă sunt convins că cei care vor intra, vor face față. Partida nu este deloc ușoară, FC Argeș și-a anunțat candidatura la promovare, cu un buget pe măsură, cu jucători de o valoare foarte bună pentru Liga 2. Sper că va fi un joc spectaculos, noi sperăm să câștigăm!”

Antrenorul timișorenilor a semnalat că ”Murariu are ceva probleme, și Bogdan Vasile…” Gușatu a reamintit și că ”noi am avut și săptămâna trecută un meci școală cu juniorii U17, am stabilit acest ciclu săptămânal, și sper ca și săptămâna viitoare să găsim un adversar. Au fost reprize de 25 minute cu juniorii, a fost la fel ca și săptămâna trecută…”

Mugur Gușatu a mai explicat și că selecționarea într-o reprezentativă națională are prioritate, caz în care se află Călin Popescu, convocat în lotul sub 19 ani al României, care săptămâna viitoare va demara în Serbia campania de calificare la UEFA Euro U19, în seara de marți 8 octombrie contra gazdelor, iar vineri 11 octombrie împotriva Spaniei.

Alin Manea, marcator și coautor în succesul de sâmbătă al alb-violeților la Dunăre, cu 1-4, a admis că are o ”problemă dar nu atât de gravă, însă din păcate voi lipsi la acest meci, De luni în schimb vor reintra în normal…”

”Important este să legăm două victorii! Avem un moral bun după succesul la scor, ce ne-a dat încredere. Sunt deja 3 meciuri la rând fără înfrângere. Și noi și suporterii ne-am bucurat să încheiem seria de 7 meciuri fără gol, dar sigur de-acum o să fie mult mai bine”, a mai spus Manea, remarcând despre argeșenii lui Nicolae Dică, triumfători cu 3-2 acasă cu Turris-Oltul, fruntaș nou-promovat aflat astfel la primul eșec, că ”vin după o victorie cu liderul… Dar avem încredere ca pe viitor să facem o cât mai bună figură!”

A mai vorbit tot astăzi după 12:30 în conferința de presă de la etajul căminului 1MV și Fabio Trip, remarcând că ”ne așteaptă un meci foarte greu împotriva unei formații bune, dar după succesul de la Drobeta Turnu Severin sperăm să înscriem și învingem și acasă. Ne-am antrenat foarte bine toată săptămâna, avem încredere, știm ce vom face și vom câștiga mâine. N-avem nici un gol marcat acasă, dar nici multe înfrângeri și nici n-am primit decât două goluri. Cred că mâine vom marca și vom câștiga! Și este mai bine pe Știința căci simțim suporterii mai aproape și ne dau încredere!”

Programul etapei a X-a și clasamentul, pe coloana dreaptă.

The post ASU Politehnica, în continuare în căutarea primului gol acasă. Gușatu: ”Nici pentru FC Argeș nu se anunță a fi un meci ușor, chiar dacă e favorită” Duel alb-violet sâmbătă de la ora 14 pe ”Știința” appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*