ASU Politehnica, la liderul cu punctaj maxim. Gușatu: ”Jucătorii trebuie să facă sacrificii mari în etapele următoare” + declarații Ignea, Vasile

Numai UTA a înscris mai multe goluri, cu unul în plus, 14, decât nou-promovata AFC Turris-Oltul, formație din Turnu Măgurele care a câștigat pe linie în primele 5 etape prin a primi un singur gol în 450 de minute de fotbal, ceea ce i-a asigurat preluarea fotoliului de lider cu două puncte avans față de CS Mioveni. În contrast, după ce a pendulat pe rând de pe locul 16 pe 10, 11, din nou 16 și ultima dată pe 15, ASU Politehnica se va alinia sâmbătă de la 11 la vărsarea Oltului în Dunăre cu o medie subunitară a golurilor înscrise pe meci, numai 3 în 5 runde, rămânând prizonieră ineficacității din ediția precedentă dar și fără antrenorul cu care își continua drumul din vara lui 2018, Cosmin Petruescu, înlocuit de săptămâna aceasta cu ex-vârful polist Mugur Radu Gușatu.   


Alb-violeții întâmpină o adevărată problemă în a scutura plasa porților adverse, înscriind într-un singur joc din cele 5 disputate în noul campionat, și tocmai în deplasare, la Târgu Jiu, 0-3 pe terenul lui CS Pandurii Lignitul, penultimă clasată. Gorjenii se numără printre puținii care au marcat mai rar decât timișorenii în noua ediție a Ligii 2, de numai două ori, precum și ASC Daco-Getica și Farul, pe când ”lanterna roșie” Sportul Snagov a punctat o singură dată, în vreme ce foștii elevi ai lui Petruescu au strâns 3 goluri, toate pe Jiu, trei mai înscriind clujenii și Dunărea Călărași. 

Formația din sud-vestul Teleormanului a trecut în schimb cu bine toate hopurile, prin victorii la două goluri diferență pe teren propriu, în ordine cu 2-0 cu CS Pandurii Lignitul, 3-1 cu Rapid și 2-0 cu Farul, respectiv și mai clare în zona capitalei, cu 0-3 atât la ASC Daco-Getica București cât și la Concordia Chiajna. Numele AFC Turris-Oltul a fost pomenit elogiativ și ca potențială surpriză plăcută la începutul campaniei de tehnicieni din Timișoara și iată că primul sfert al turului le-a confirmat așteptările, cei din Turnu Măgurele preluând șefia după ce în primele două etape era deținută de UTA iar în celelalte două de o altă nou-promovată, SCM Gloria Buzău. 

Ieșirea în Teleorman survine pentru bănățeni după o schimbare de antrenor, Petruescu lăsându-i locul lui Guși-Gol, cândva feblețea din teren a fanilor viola, de luni revenit sub alb-violet, în tentativa unei redresări a celor de pe ”Știința”. Gușatu a mai fost la greu în ”violet”, acum din altă postură, după debutul de la Turnu Măgurele având parte de deplasarea în Cupa României la Reșița și de ”dubla” acasă în campionat cu Farul și aceeași nou-promovată din Caraș-Severin, urmată de o altă ieșire pe Dunăre, mai în amonte, la Turnu Severin, pentru răsfoirea caietului de sarcini din cort și cu nume copiat. 

Runda a șasea începe vineri la ora 19:30 cu partida CS Mioveni – Metaloglobus, devansată ca înlocuitoare televizată a amânatei U Cluj – UTA, iar între cele 4 meciuri programate sâmbătă de la ora 11 se numără și AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele – ASU Politehnica Timișoara, în numele oaspeților prefațând jocul astăzi de la ora 12:30 noul antrenorul principal Mugur Guşatu, Alin Ignea și Vasile Bogdan.

Mugur Guşatu, noul antrenor principal, a spus: ”Este o onoare pentru mine să antrenez la Timişoara, locul unde m-am simţit cel mai bine în cariera de fotbalist. Am venit cu mare încredere şi pot crede că acest club este cel mai iubit din Banat, cu siguranţă poate şi cel mai iubit din Transilvania. Avem mari speranţe de la acest joc, cu toate că am venit într-un moment nu prea prielnic din punct de vedere sportiv. Eu am încredere în băieţii pe care îi conduc, iar dacă vom trata jocul cu maximă responsabilitate, noi sperăm să obţinem un rezultat pozitiv. Ei trebuie să facă sacrificii mari în etapele următoare!”

Întrebat dacă sunt jucători indisponibili, Gușatu a explicat că ”va lipsi juniorul Lazăr şi Călin Popescu, nu stăm bine la capitolul juniori. E un minus că lipsesc cei doi. Ca junior, mi-a plăcut cum s-a prezentat Călin Popescu; alţi doi, Zabun şi portarul Tîmbur nu pot fi folosiţi…  

– Cum a fost în primele zile ca tehnician? ”S-a lucrat la capitolul adaptabilitate, trebuie să cunosc cât mai bine colaboratorii şi jucătorii. Am încercat să mă fac bine înţeles, că vreau altceva de la ei. Să-şi recapete încrederea în propriile lor forţe, ca jucători, apoi în mine, ca antrenor. Toate meciurile sunt grele, iar pentru că joci cu prima clasată, are un grad de încredere foarte ridicat. Individual stau foarte bine şi în această perioadă s-au întărit cu Paţurcă şi Buleică. Continuă să se întărească. Oricum, aveam şi avem un meci foarte greu. Dar eu am încredere în băieţi!”


Întrebat despre schimbarea sistemului sau a tacticii, Gușatu a mai spus: ”Este greu sistemul de joc îl crează calitatea jucătorilor, şi nu neapărat vreau eu să joc ca Barcelona, 4-3-3, sau altă echipă. În dinamica jocului se schimbă foarte multe, contează enorm cum tratează fiecare fază jucătorii în parte. Jocul e format din momente de joc, fiecare trebuie tratată sută la sută profesionist şi cu maximă seriozitate”.

Întrebat ce cunoaşte despre adversarul de sâmbătă, Gușatu a explicat că ”este o nou promovată şi nu întâmplător e pe locul unu. Ultima întărire a adversarului sunt cei doi,  Paţurcă şi Buleică. Au şi ei slăbiciunile lor, rămâne de văzut cât vom specula noi şi cât putem să speculăm din slăbiciunile adversarilor. Echipa care s-a sacrificat cel mai mult într-un joc de fotbal a câştigat. Eu mă bazez pe sacrificiul jucătorilor mei, ei trebuie să fie conştienţi că trebuie să facă sacrificii mari, pentru a obţine rezultate foarte bune în etapele care urmează”.


Alin Ignea, mijlocaş al alb-violeților, a anticipat că ”e un meci foarte greu, cu echipa de pe primul loc. Sperăm să facem un joc bun şi să câştigăm, cu gândul acesta mergem, să luăm cele trei puncte, pentru că avem mare nevoie de ele. Atmosfera nu poate să fie bună când nu ai rezultate, din toate punctele de vedere. Şi problema staff-ului nu poate să fie bună. Noi sperăm să facem un joc bun acum şi eu am încredere în colegii mei şi în staff. Noi mergem să câştigăm, să câştigăm, neapărat să ieşim din zona periculoasă a clasamentului!”

Întrebat de adversari, Ignea a răspuns: ”Mi se pare că au o echipă foarte bună, au jucători buni individuali; din ce am văzut, ce-i cunosc eu, sunt foarte uniţi. De-acolo ies rezultatele. Dacă nu eşti unit, nu ai nici o şansă. Trebuie să fim uniţi, şi noi, eu zic, dacă vom reuşi un joc foarte bun, atunci vom reuşi să câştigăm, ca să ne întoarcem acasă cu toate cele trei puncte”.Bogdan Vasile a încuviințat spusele lui Ignea: ”Da, aşa cum a spus şi colegul meu, va fi un meci greu. Jucăm cu liderul, dar nu ar trebui să ne sperie acest lucru. Şi anul trecut am făcut meciuri bune împotriva echipelor bine cotate. Sperăm să venim cu puncte de acolo. Probabil mental s-a întâmplat ceva, înfrângerea cu Daco-Getica ne-a dat peste cap. Ei, cu jucători foarte tineri… Atunci s-a întâmplat ceva. Dar cu muncă şi iar muncă probabil se va rezolva. Nu e o tragedie că am început prost campionatul. Sunt multe puncte puse în joc. Nu e o tragedie dacă vom mai pierde, pentru că vor mai fi înfrângeri. Aşa că trebuie să mergem cu încredere şi sperăm să ne întoarcem cu puncte…”

The post ASU Politehnica, la liderul cu punctaj maxim. Gușatu: ”Jucătorii trebuie să facă sacrificii mari în etapele următoare” + declarații Ignea, Vasile appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*