ASU Politehnica, portar sloven itinerant de 1,91 și 24 de ani, Deronja, trecut pe la 10 cluburi din 5 țări, ultima oară în Belgian First Division B

ASU Politehnica și-a completat efectivul portarilor la mijlocul săptămânii în care va primi sâmbătă de la 11 pe ”Știința” vizita concitadinei Ripensia, confirmând previziunile pe care le enunța săptămâna trecută în privința aducerii încă unui goalkeeper. Este vorba despre Marko Deronja, un sloven în vârstă de 24 de ani care a semnat un contract pe un an de zile, cu opţiune de prelungire pentru încă un sezon. România, a șasea țară în care va activa, în continuarea itinerarului Slovenia – Slovacia – Germania – Austria – Belgia, traseu pe care a îmbrăcat tricoul a zece grupări, ultima oară la Lommel S.K., cooptându-l fără angajament în 5 septembrie 2019.

Marko Deronja s-a născut pe 29 decembrie 1995, la Ljubljana, capitala Sloveniei, şi măsoară 1,91 metri înălţime. În ţara natală a fost jucătorul celor de la Olimpija Ljubljana, SD Sencur, NK Tolmin şi NK Kranj.

În Slovacia a evoluat pentru divizionarele secunde VSS Kosice, FK Haniska şi Poprad. A mai avut experienţe în ligile inferioare din Germania şi Austria, la TSV Kastl şi ASKÖ St. Michael/Bleiburg, iar ultima sa echipă a fost Lommel SK, din al doilea eşalon belgian, club care anul acesta a mărit la nouă cifra grupărilor deținute de City Football Group, în fond Manchester City.

„Am reuşit deja să vizitez oraşul. Timişoara e foarte frumoasă, îmi place mult! Ştiu că Politehnica e un club mare în România, am auzit despre acest club înainte să vin, ştiu că Dare Vršič a jucat aici acum mai bine de zece ani. Echipa e bună, sunt jucători cu experienţă, dar şi tineri care vor să facă lucruri importante în cariera lor şi cred că e un mix bun pentru toată lumea. Clubul e în primele cinci clasate şi sper să continue să evolueze bine pentru că Politehnica merită să fie sus şi totodată în prima ligă!”, a declarat Marko Deronja pentru portalul oficial alb-violet.

Programul etapei a V-a în Liga 2, ultimele rezultate și clasamentul – pe coloana dreaptă.

The post ASU Politehnica, portar sloven itinerant de 1,91 și 24 de ani, Deronja, trecut pe la 10 cluburi din 5 țări, ultima oară în Belgian First Division B appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*