ASU Politehnica, pregătiri pe sintetic pentru sosirea Academicii. Teren moale după ninsori și ploi

Start poticnit al sezonului de primăvară în fotbalul secund divizionar românesc, returul Ligii 2 fiind reluat cu două echipe mai puțin în urmă cu două săptămâni dar fiind apoi și troienit într-o răbufnire a iernii, ceea ce face ca în weekend-ul care bate la ușă să se deruleze abia a doua rundă din 2018, pe când cea de sâmbăta trecută a fost lăsată pe 28 martie, ca intermediară. Iar ASU Politehnica va juca tot acasă și mâine, precum la sfârșit de februarie, primind tot o formație de care este devansată în clasament, de astă dată dintre cele două care au depășit-o prin rezultatele înregistrate în etapa a 22-a.

Într-adevăr, ACS Academica Clinceni a sărit în ierarhie peste alb-violeți prin triumful cu 1-3 de la Șiria, de la 1-0 pentru UTA, profitând și de înfrângerea suferită pe ”Știința” de poliști, tot printr-o răsturnare de scor, 1-2 de la 1-0 în favoarea bănățenilor până în minutul 81 al redebutului cu Chindia Târgoviște. Mai exact, Academica a urcat pe 5 pe când ASU Politehnica a coborât pe șapte.

Ilfovenii pregătiți de Ilie Poenaru dețin totodată al șaselea atac ca eficacitate în Liga 2, Academica spărgând gheața în deplasare cu primele goluri de la remiza 1-1 din 14 octombrie 2017 la Pitești, cu FC Argeș, așadar după peste 4 luni, în care n-a mai marcat, 0-0 la Metaloglobus, 2-0 pentru AFC Hermannstadt la Sibiu, 1-0 pentru CS Afumați și chiar 4-0 în decembrie pentru Dunărea la Călărași.

Totodată, triumful din județul Arad a fost și întâiul în deplasare pentru ilfoveni de la cel semnat pe 2 septembrie cu 1-2 la Iași împotriva nou-promovatei Știința Miroslava, și cu mențiunea că pe de altă parte Academica suferea prima înfrângere afară abia în etapa a XVII-a, pe Cibin. Până atunci, o suită invincibilă, 1-1 la Satu Mare, 1-2 la Motru, 1-2 așadar și pe ”Emil Alexandrescu” dar și seria de remize cu 1-1, la Oradea, Târgu Mureș și Pitești, urmată de cea albă la nou-promovata bucureșteană…

Iar apropo de bunele prestații pe alte terenuri, gruparea ilfoveană care săptămâna trecută ar fi primit în mod normal vizita celor de la Pandurii a învins și în precedenta descindere pe ”Știința”, 0-1 (0-0) în noiembrie 2016 printr-un gol marcat în minutul 70, în runda imediat următoare celei în care ASU Politehnica remiza la Arad pe ”Motorul”, minimă diferență care conta în ierarhia sezonului de toamnă din ediția anterioară, încheiată de Academica pe 13 iar de ”violeți” pe 14. Vecine de clasament aveau să rămână cele două grupări și la încheierea campionatului, ilfovenii pe 14 iar bănățenii pe 15, în ascensiune însă de această dată, iar o victorie timișoreană în partida televizată de sâmbătă de la ora 12:30 ar induce o nouă rocadă ierarhică între oponentele de pe ”Știința”.

Pe de altă parte, ASU Politehnica n-a pierdut la Clinceni nici în penultima deplasare din ediția trecută, 2-2 (1-1) în mai 2017, când era egalată în cel de-al patrulea minut de prelungiri, după ce Blănaru prelua conducerea din penalty în cel de-al doilea minut de prelungiri, nici în august, când a revenit victorioasă la 2-3 după ce ilfovenii se desprindeau la 2-0, Staicu și Taub egalând în minutele dinaintea pauzei iar Sorescu dând lovitura în minutul 83.

Avea să fie deja a doua victorie polistă în deplasare cu 3-2 din sezonul în curs, survenită imediat după o rundă intermediară, de această dată duelul bănățean-ilfovean survenind după două săptămâni de pauză forțată.

Și în care starea vremii și-a pus amprenta pe pregătirile timișorenilor, după cum a semnalat și antrenorul Bogdan Andone în declarațiile de astăzi de la ora 10:30, anticipând meciul televizat de Telekom Sport din runda a 24-a și arbitrat de arădeanul Mircea Ardelean, asistat de piteștenii Romică Bîrdeș și Gheorghiță Bălan, rezervă fiind reșițeanul Dorin Petru Voina, cu mențiunea că ASU Politehnica va mai juca în această lună pe rând la Mioveni, acasă cu AFC Hermannstadt, la București cu Metaloglobus și la Balotești.

„Ne-am antrenat doar pe sintetic în această săptămână, deoarece am încercat să protejăm terenul. Sunt jucători care se resimt după aceste antrenamente pe sintetic, e normal, dar sper să nu fie nici o problemă care să ne împiedice în alcătuirea formației de mâine”, a spus Andone.

Antrenorul principal al ocupantei locului 7 a mai semnalat că „atâta vreme cât mai avem șanse matematice pentru locul 3, cel care merge la baraj, eu nu cedez. Asta încerc să le și insuflu băieților. Tocmai de aceea, e foarte important ca mâine să câștigăm, iar apoi să ne pregătim în liniște pentru următoarea etapă. Dar, deocamdată, ne interesează doar meciul cu Academica. Atât! Am de transmis un singur lucru: există doar varianta victoriei! Băieții, atât individual, cât și ca echipă, trebuie să demonstreze că au valoare, să aibă atitudinea și dorința de a câștiga meciul. Indiferent de cât de dificil va fi meciul, de cât de bun va fi adversarul sau de starea terenului. Există doar un singur cuvânt: victoria. Asta trebuie să înțeleagă toată lumea, de la jucători, la staff, la suporteri. Vreau să cer sprijinul suporterilor pentru meciul de mâine. Avem nevoie de sprijinul lor în acest moment delicat. Din câte sunt informat, va fi și o vreme bună pentru fotbal, undeva la 15 grade, o vreme de primăvară și le cer, în numele echipei, sprijinul să ne ajute să trecem peste acest meci”.

Gazdele nu vor conta sâmbătă de la 12:30 pe serviciile lui Poparadu, ”un jucător important, care ne dă echilibru la mijlocul terenului. Dar, așa cum am mai spus, toți jucătorii din lot trebuie să fie pregătiți să joace atunci când e nevoie de ei. Sunt convins că jucătorul care mâine îi va lua locul lui Poparadu își va face treaba foarte bine!”

Primele 4 meciuri ale etapei se joacă sâmbătă de la ora 11 la Miroslava, Motru, Oradea și Suceava, de la 12:30 începând cel de pe ”Știința” respectiv Dunărea Călărași – CS Afumați, pe când Ripensia – Dacia Unirea Brăila se dispută duminică de la 11 iar UTA – AFC Hermannstadt de la 12. Programul etapei și clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice.

 

The post ASU Politehnica, pregătiri pe sintetic pentru sosirea Academicii. Teren moale după ninsori și ploi appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*