ASU Politehnica – Rapid 0-0. Declarații… Benga: ”De ce îmi era frică, n-am scăpat” Pancu: ”În aceste condiții, cred că promovarea ar fi un miracol pentru Rapid”

ASU Politehnica și Rapid București au remizat alb la Timișoara în matineul duminical din etapa a XXIII-a în Liga 2, alb-violeții cu cele mai puține goluri primite în acest campionat dintre divizionarele secunde încheind încă un meci fără a scoate balonul din propria poartă. Alb-vișiniii din capitală au jucat aproape întreaga partidă în inferioritate numerică, după ce încheiau în 10 și confruntarea de marți de la Voluntari, la debutul lor oficial în 2020, unul bifat abia astăzi în cazul bănățenilor. Dar iată ce-au spus antrenorii după 0-0…

Octavian Benga (antrenor principal ASU Politehnica): ”Un egal cu cei de la Rapid, care din punctul meu de vedere nu ajută nici o echipă, pentru că Rapidul se luptă pentru promovare şi noi încercăm să scăpăm cât mai repede de retrogradare, să facem cât mai multe puncte şi să scăpăm de această grijă. De ceea ce îmi era frică, nu am scăpat, datorită faptului că nu am jucat prima etapă, și s-a văzut că nu am avut ritmul competiţiei. Una e să ai adversitatea la meciurile amicale şi alta la meciurile oficiale. Rapidul a avut o viteză în plus faţă de noi, au fost mai îndemânatici. Ne-am fi dorit chiar de când am rămas cu un om în plus să-i atacăm pe cei de la Rapid, să dominăm. Nu am reuşit acest lucru, şi datorită unor greşeli personale, unii jucători au intrat cu puţin trac. Jucătorii mai tineri, chiar am încercat să le ridic moralul, dar au avut pe umeri presiunea acestui meci şi nu au putut. Felicit echipa Rapidului! Cu siguranţă că etapa viitoare o să arătăm mult mai bine”. Timișorenii vor juca la CS Concordia Chiajna.

Întrebat despre accidentarea suferită în debut de meci de Cherecheș, Benga a admis că ”este normal că ne-a dat peste cap; l-am introdus pe Popovici, dar nu e pregătit sută la sută, a venit după două săptămâni cu o pauză foarte lungă, chiar am avut emoţii, dar până la urmă – în cea mai mare parte – s-a achitat bine de sarcini, şi cu siguranţă va deveni mai bun de la meci la meci. Trip nu făcea față fizic, l-am schimbat cu Sofran, am vrut să-l introduc pe Manea în locul lui Munteanu, voiam să-l introduc și pe Pop, să jucăm cu doi atacanți. Dar a fost acea accidentare în minutul cinci, apoi Codrea a luat cartonașul galben şi m-a forțat să-l bag pe Vidrăsan, pentru că făcea faulturi, și să nu riscăm să rămânem în zece. Nu am mai putut să-i introduc pe Manea și Pop. Arbitraj corect. Arbitrul a fost imparţial, ştiam că o să arătăm mai bine în a doua repriză. Rapidul m-a surprins; una e să-i vezi la televizor, m-au surprins plăcut ca atitudine, ca joc, au atitudine de echipă mare şi jucători pe măsură. E cea mai bună echipă pe care am întâlnit-o de când sunt eu la Poli. Dacă jucau in 11 jucători, se motivau mai bine, s-au dublat foarte bine, ne-au pus în dificultate şi nu am putut să construim. Curios e că au jucat două meciuri în zece oameni, dă dovadă că e o echipă bună şi sunt convins că se va bate în continuare la promovare”.

Întrebat dacă ştie ceva despre Cherecheş, Benga a zis: ”Sperăm Cherecheş să-şi revină, e la spital, deocamdată e stabil, după un RMN vedem dacă e sănătos, asta e mai important şi decât rezultatul!” Întrebat și de spectacolul din tribune, a răspuns: ”Două galerii înfrăţite, e frumos când nu se aud injurii sau lucruri nedorite. Aşteptam mai multă lume la acest meci. Sperăm ca pe viitor, cu UTA, Petrolul, ”U” Cluj să vină mult mai mulţi!”

Daniel Pancu (antrenor principal FC Rapid București): ”Ştiam că întâlnim o echipă bună, foarte bună, o echipă care nu a mai pierdut de foarte multe jocuri. Aveam un avantaj şi s-a văzut acest lucru, că noi am început campionatul în urmă cu cinci zile şi eram cumva mult mai pregătiţi decât Poli în acest moment. Din păcate s-a întâmplat ce s-a întâmplat în primele minute ale jocului, o eliminare total eronată, nu cred că vreodată în istoria Rapidului a fost un sezon în care echipa să fie într-atât de dezavantajată pe termen lung ca în acest campionat. În aceste condiţii, cred că promovarea ar fi un miracol pentru Rapid, să promoveze… Poate ar trebui să ne schimbăm obiectivul, poate deranjăm pe cineva – nu ştiu pe cine deranjăm dar ca manieră de arbitraj în general, per total de când a început campionatul, Rapid a fost cea mai dezavantajată echipă de deciziile de arbitraj…

Din punctul meu de vedere, în condiţiile astea, eu zic că nu mai atacăm promovarea, ci vizăm formarea unei echipe care să atace promovarea pentru sezonul viitor, pentru că îmi dau seama că anul acesta nu mai avem nici cea mai mică şansă. Felicitări jucătorilor, sunt nişte eroi pentru mine, modul cum au evoluat astăzi, în final puteam chiar să şi câştigăm! Azi am reuşit încă un punct de aur…”

– Ati cerut trei lovituri de la 11 metri… ”Da… După câte ştiu, mi s-a spus, la Djuric e penalty, la Drăghiceanu nu ştiu, dar cred că a fost fault, a mai fost o fază cu Sefer la 16 metri în prima repriză, au scos-o afară. Sunt lucruri care la final contează, nu respectă munca jucătorilor, a mea, a întregii echipe. E păcat că singurii care se ridică la nivel de prima ligă sunt suporterii. Se pare că doar atât avem în momentul de faţă, respect nu avem din partea nimănui, toţi adversarii doresc să ne bată, e bine pentru competiţie, dar repet încă o dată, Rapid nu a fost niciodată mai dezavantajată pe temen lung ca în acest sezon”.

Situaţia lui Bejan care este? ”Ştiu că este la spital, trebuie să fie cusut, nu am aflat situaţia lui Cherecheş care este…” I s-a spus de către jurnalişti că este bine, şi-a revenit… ”Doamne ajută să-şi revină… Eu cred că nu a fost nici o intenţie, se întâmplă situaţii din astea, dar nimeni nu a vrut să se întâmple aşa ceva!”

– Credeţi că dacă aţi fi jucat în 11 aţi fi câştigat? ”Asta nu ştie nimeni, dar să joci din prima repriză cu un om mai puţin duminică, şi joci marţi o repriză cu un om mai puţin, e greu; eu cred că am obţinut maximum, asta ne arată forţa noastră de grup, colectivă, stare mentală foarte bună. Probabil că dacă am fi rămas 11 contra 11 am fi avut mai multe situaţii de a marca. Oricum, Sefer a avut o situaţie mare de a marca în final!”

– Aţi avut jucători absenţi… ”Da, doi jucători au lipsit: Vali Alex şi Dan Voicu – ambii suspendaţi”.

– Unii suporteri, la sfârşit, au fost nemulţumiţi de joc, chiar şi de rezultat… ”Suporterii trebuie să fie mândri de jucătorii Rapidului, de cum s-au prezentat astăzi, după ce au jucat cu un jucător mai puţin, după ce au jucat o repriză în mai puţini jucători şi în meciul cu Turris. Chiar dacă a lipsit spectacolul pe teren, în schimb suporterii ambelor echipe au fost la înâlţime!”

Rezultatele etapei a XXIII-a în Liga 2, programul viitor și clasamentul la zi, pe coloana dreaptă a secțiunii Fotbal.

The post ASU Politehnica – Rapid 0-0. Declarații… Benga: ”De ce îmi era frică, n-am scăpat” Pancu: ”În aceste condiții, cred că promovarea ar fi un miracol pentru Rapid” appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*