ASU Politehnica Timişoara – CSM Reşiţa 1-1 (1-0): pe final de reprize, din penalty. FOTO + declarații Petruescu, Doană

Ultimul jucător care a semnat cu ”violeţii”, Mircea Axente, a debutat la ASU Politehnica astăzi, în testul cu CSM Reşiţa, iar antrenorul Cosmin Petruescu a menajat patru jucători, și anume tânărul portar Tîmbur, Scutaru, Zabun şi Lupu: ASU Politehnica Timişoara – CSM Reşiţa 1-1 (1-0)

După ce în primele trei jocuri amicale din acest sezon estival a semnat trei succese, ASU Politehnica trecând cu 9-1 de AS FC Bazoșu Vechi, echipă ce a retrogradat în eşalonul cinci, cu 2-1 la întoarcerea din cantonament de formația din liga a treia CS Hunedoara, într-un meci disputat la Hațeg, și cu 3-1 de o altă componentă a Seriei a IV-a în divizia terță, alb-violeții nu s-au mai impus și astăzi, într-o partidă de verificare cu o colegă de competiție din Liga 2, nou-promovata din capitala județului Caraș-Severin.

Al patrulea meci amical al timișorenilor s-a încheiat așadar la egalitate, 1-1 astăzi de la ora 11 pe terenul ”Ştiinţa”, într-un duel bănățean.

În minutul 44, Cherecheş a pătruns în careu, a fost faultat de Ehmann şi arbitrul Claudiu Gaitin nu a ezitat şi a acordat lovitură de la 11 metri. Transformată cu precizie de Alin Ignea, care l-a învins pe Zimmermann cu un şut pe jos.

Ce mare ocazie de 2-0 au avut timişorenii prin Ungureanu cu cinci minute înainte de final, după o pătrundere a mijlocaşului în careu, dar a ajuns mai târziu la minge, ieşită în afara terenului de joc.

Ca apoi, la ultima fază a meciului, lovitură de la 11 metri la indigo, dar pentru oaspeţi. Dros l-a împins în careu pe Velici, revenit la reşiţeni, şi acelaşi Velici l-a învins pe portarul Mario Contra, care s-a dus în stânga, şutând pe mijlocul porţii… 1-1.

Următorul meci pentru ASU Politehnica a fost programat peste hotare, în Ungaria, miercuri la Gyula, cu una dintre echipele din Szeged.

*

ASU Politehnica: Murariu (min. 46, Mario Contra) – Jurj (min. 80, Lazăr), Mera, Coadă, Cherecheş (min. 60, Coroiu) – Dros, Bogdan Vasile (min. 75, Bîte) – Trip (min. 60, Schieb), Ignea, Manea (min. 75, Ungureanu) – Axente (min. 75, Piţigoi).

Antrenor: Cosmin Petruescu.

CSM Reşiţa: Zimmermann (min. 46, Toader; min.67, Horvath) – Banac, Ehmann, Vasiu, Dat, Săulescu, Breşneni, Poiană, Vădrariu, Cioablă, D. Ene.

Antrenor: Leontin  Doană.

Au mai intrat: Rus, Alexandru  Manea, Cristea, Coman, Vlădia, Velici, Babei, Groza, Musteţa.

Au arbitrat: Claudiu Gaitin – Horaţiu Lotrean şi Patrik Sandu.

*

Cosmin Petruescu (antrenor principal ASU Politehnica): ”Nu ştiu dacă reflectă în totalitate ce s-a jucat. Sunt  mulțumit de primele 60 de minute, în care am avut o atitudine bună, am avut posesia, am avut ocazii. În prima repriză am fost echipa mai prezentă în joc, după care, într-adevăr, din punct de vedere al posesiei, Reșița a controlat jocul. Dar și noi am avut câteva ocazii foarte clare, chiar dacă ei au avut posesia. Una peste alta, sunt mulțumit de test, am văzut exact unde suntem în momentul actual, la ce mai avem de lucrat, în compania unei echipe foarte bune de Liga a doua. Sunt convins că va face o figură foarte frumoasă la nivelul Ligii a doua în acest sezon. În proporție destul de mare, acesta este lotul cu care vom aborda începutul de campionat. În perioada următoare prioritare rămân consolidarea relațiilor de joc, unde încă mai suferim, atât pe faza de construcție, cât și pe faza defensivă. Nu sunt în totalitate mulțumit de ușurința cu care am dat posibilitatea adversarului să aibă o posesie prelungită, mai ales în ultimele 30 de minute”.

Întrebat ce se întâmplă cu Adrian Bedea, Petruescu a explicat că ”Bedea a pierdut toată perioada de pregătire şi am considerat că e mai bine, atât pentru el, cât şi pentru club, să meargă undeva unde au început antrenamentele mai târziu. Respectiv la liga a III-a şi să intre într-o formă sportivă cât mai bună până la reluarea campionatului. Am înţeles că e în discuţii cu Baia Mare. Va pleca un an împrumutat…”

Leontin  Doană (antrenor principal CSM Reşita): ”Eu tot timpul le-am spus să luăm fiecare meci în parte, să jucăm la victorie. Din dorința de a câștiga, normal că vin și ocaziile. Rezultatul este pe măsură. Felicit băieții pentru atitudine, pentru dăruire. Mai avem de lucru din punct de vedere tactic. Este al doilea într-o săptămână în care am lucrat de trei sau patru ori cu mingea. Am fost pe munte în pregătire, unde nu am lucrat deloc cu mingea. Sunt foarte mulțumit pentru această perioadă. Contează că am adus jucători cu experiență, dar unii dintre ei au câteva kilograme în plus și le-am spus că nu pot juca așa, este foarte greu. Trebuie să compensezi prin experiență, dar totuși, este greu. Sper până la începerea campionatului să-i aducem la forma inițială și la greutatea optimă. La regim, la antrenament și viața extra-sportivă. Suntem la jumătatea potențialului, putem mult mai mult”.


 

The post ASU Politehnica Timişoara – CSM Reşiţa 1-1 (1-0): pe final de reprize, din penalty. FOTO + declarații Petruescu, Doană appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*