ASU Politehnica Timişoara – Pobeda Star Bîşnov 5-1 (3-1). Declarații Benga, Kalapis + FOTO

Alb-violeții au jucat primul meci de verificare din acest an astăzi de la ora 11 pe terenul sintetic de la Baza II – UPT, întâlnind ocupanta locului opt din liga a IV-a Timiş, pe care au întrecut-o la scor: ASU Politehnica Timişoara  – ACS Pobeda Star Bişnov 5-1 (3-1).

La debutul în 2020, și noutățile, Coroiu revenind de la Dumbrăviţa, Dorin Codrea tot dinspre alb-verzi, Nicolae Sofran (19 ani) de la cei din Ghiroda, Dragoş Săulescu de la CSM Reşiţa, Alexandru Pop dinspre sud-vestul țării, Liviu Godin (20 de ani) de la Gloria Buzău, plus un spaniol din liga a patra, de la RSD Alcala, și anume Rodrigo Navas Villanueva (24 ani). Au plecat în schimb Călin Popescu – rechemat la Sepsi Sfântu Gheorghe, pentru a se pregăti cu echipa din prima ligă, Răzvan Piţigoi şi Adrian Lazăr, împrumutaţi pentru restul sezonului la CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, Marvin Schieb, Artiom Zabun și Adrian Ungureanu, mjlocaşul în vârstă de 30 de ani despărţindu-se pe cale amiabilă de clubul alb-violet şi semnând cu cei din Ghiroda.

În privința celor şase goluri, Ioan Mera a deschis scorul chiar din minutul 10, cu capul, din 8 metri, în urma unei centrări de pe dreapta, după care ”bulgarii” au egalat prin juniorul Raul Boboiciov în minutul 22. Până la pauză, alb-violeţii au mai înscris de două ori, prin Nicolae Sofran în minutul 34, și Dragoş Săulescu în minutul 45.

Pentru repriza a doua, timișorenii au înlocuit o întreagă echipă şi au mai reuşit alte două goluri, spre final, în momente de neatenție ale defensivei  celor din Dudeştii Vechi. Mircea Axente a marcat în minutul 71, iar Alin Manea în minutul 74. De menţionat că în ultimele 10 minute formația lui Octavian Benga şi Antonio Foale a jucat cu un component mai puțin, odată ce Vasile Bogdan s-a accidentat şi a fost nevoit să părăsească terenul.

La oaspeți, antrenorul-jucător Daniel Vasilcin a introdus în teren şi trei juniori spre final, pe Sergiu Halal, Claudiu Colompar şi Alexandru Matheis.

*

ASU Politehnica Timișoara: Murariu (min. 30, Borbei; min. 60, Contra) – Sofran, Mera, Scutaru, Coroiu, Codrea, Ignea, Săulescu, Navas, Godin, Pop.

În repriza a doua au intrat următorii: Jurj, Coadă, Vidrăsan, Cherecheș, Dros, Vasile, Trip, Radu, Manea şi Axente.

Pobeda Star Bişnov: Lascu – Matei, Mirciov (min. 46, Bona), Pricop (min. 46, Ciocan), Vlad (min. 40, Tranculov) – Briciu, Vasilcin (min. 70, Halal), Rusu (min. 46, Toma Budur), Raul Boboiciov (min. 80, Colompar) – Grigore (min. 65, Ciocani), Novac (min. 76, Mateheis).

Antrenor: Daniel Vasilcin. Pe bancă: Ioan Kalapis (presedintele clubului).

Au arbitrat: Elisei Balaj – Denis Mihăescu şi Alimpe Velcotă.

La cald:

Octavian Benga (antrenor principal ASU): ”Sunt mulțumit, am făcut două echipe. I-am amestecat pe jucători, nu suntem încă titulari sau rezerve. Toţi pleacă cu șanse egale. De aceea am mizat. Sunt mulțumit de efort după o săptămână destul de grea. S-a văzut și puțin oboseala, desigur, mi-aș fi dorit mult mai mult de la anumiți jucători, dar trebuie să înțelegem că avem și câțiva jucători noi, care trebuie să se încadreze în cadrul lotului, să se adapteze la cerințele echipei. Dar vreau să  îi felicit pe jucători pentru săptămâna care s-a încheiat, pentru că s-au pregătit exemplar și nu am ce să le reproșez”.

Întrebat dacă vor rămâne ultimii doi sosiţi, spaniolul Navas şi Liviu Godin, Benga a zis:  ”Sunt jucători cu care mi-am dorit să completez lotul, noi i-am băgat în cea de-a doua parte, repet, nu pot avea o imagine foarte clară, pentru că randamentul lor nu e foarte ridicat. Pentru că mai au nevoie să se adapteze la oraș, la cerințele echipei, chiar la temperatură – mă refer la jucătorul spaniol, care vine dintr-o zonă mai caldă. Cu siguranță, cu timpul evoluțiile lor vor fi mai bune și sper să-i încadrăm cât mai repede și să formăm un grup unit, la fel ca şi  în tur, pentru că unitatea grupului a dat aceste rezultate pozitive. Cei doi au semnat, mai urmează ultimele detalii contractuale, iar despre jucătorul din Ghana, nu mai vine din cauza vizei”.

”Despre Popescu a fost dorința celor de la Sepsi să-l recupereze. Am primit puțin cam târziu informarea, pentru că îmi era mult mai simplu din decembrie, să caut dublură pe acel post de junior. În fine, ne-am mișcat destul de repede, dar nu e nici o problemă, vom găsi soluții în acea zonă. Iar Zabun a fost împrumutat la Fălticeni”.

”După toate probabilităţile se mai poate să apară un jucător bun, dar nu vreau să vorbesc, vom afla luni sau marți dacă îl vom lua, dar în proporție de nouă zeci şi nouă la sută, lotul este acesta. Poate să mai fie o venire și o plecare. De luni vom intra în cantonament pe plan local şi antrenamemtele în mare parte le vom avea la Baza II-UPT şi la Ştiinţa, vom intra în cantonament nouă zile. Să fie un cantonament reuşit şi timpul să ţină cu noi, că nu este uşor să faci pregătiri pe terenuri îngheţate, dar ne vom adapta la ce avem şi sper ca jucătorii să încheie fără accidentări şi să fie sănătoşi. Următorul meci, cu Ghiroda tot aici, pe sintetic, la aceeaşi oră”.

Ioan Kalapiş (președinte club Pobeda): ”Da, într-adevăr, este o înfrângere… Am întâlnit o echipă bună dintr-o ligă mult superioară, sunt în liga a doua, o echipă mai bine pregătită fizic din toate punctele de vedere, având câţva jucători cu o mare experienţă. Noi de-abia am început pregătirile, chiar la începutul săptămânii, şi am făcut numai două antrenamente. Dar încet, încet ne vom pune şi noi cu pregătirea fizică la punct. Vom efectua un stagiu de cantonament de 10 zile la Buziaş şi cu siguranţă vom arăta altfel”.

Ce noutăţi aveţi în lot? ”Încercăm să aducem 2-3 jucători cu experienţă, pe lângă aceşti 3 juniori pe care i-am folosit astăzi cu Poli, vrem să-i promovăm şi pe alţii de la echipa de juniori din localitate, vrem să ne bazăm numai pe jucători autohtoni, chiar dacă nu putem sută la sută, dar noi încercăm încet, încet să-i introducem şi pe aceştia în ritmul seniorilor. Chiar unul dintre ei e din pepiniera noastră, a şi marcat Raul Boboiciov, îl felicit pe această cale. Noutăţi sunt… E Briciu, el a jucat la noi cu vreo 5-6 ani în urmă dacă nu mă înşel, vrem să-l aducem înapoi, el ştie că fotbalul la noi se mănâncă pe pâine şi este de-al nostru şi se integrează foarte uşor, având şi experienţă. Alin Pricop deja a semnat cu noi, şi portarul Victor Lasco, de la Făget, dar deocamdată este în probe. Şi mai avem doi jucători buni, pe care nu pot să vi-i spun acum… Despre Briciu trebuie să rezolvăm cu partea financiară, încă nu a semnat”.

Fotografii realizate de Iosif Canea.

The post ASU Politehnica Timişoara – Pobeda Star Bîşnov 5-1 (3-1). Declarații Benga, Kalapis + FOTO appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*